tips voor brandwerend impregneren

tips voor brandwerend impregneren

De kerstperiode staat bekend om lichtjes, versieringen en gezelligheid. Kies wel altijd voor brandwerend impregneren van uw kerstversiering, gordijnen en takken, want bij brand zijn de gevolgen anders niet te overzien...

Brandwerend impregneren kerstversiering

Brandwerend of brandvertragend impregneren is een belangrijk aandachtspunt voor de brandveiligheid van uw woning, bedrijfspand of openbare gelegenheid. In woningen raden wij aan om bijvoorbeeld gordijnen en kerstversiering brandwerend te maken met een speciaal brandvertragend impregneermiddel. Zeker in de kerstperiode kunnen versieringen in huis zorgen voor brandgevaar. Kersttakken, verlichting, onzorgvuldig aangelegde stroomvoorzieningen, het zijn allemaal zaken waar we meestal niet bij stil staan totdat het een keer fout gaat.

 

Kans op vlam vatten verkleinen

Bij brand kunnen kersttakken van natuurlijke materialen, maar ook kunstkerstbomen heel gemakkelijk vlam vatten. Vuur zal zich binnen no-time verspreiden en dan is er geen houden meer aan. Maar niet alleen in woningen stijgt het brandgevaar tijdens de kerst. Beheerders van openbare ruimtes als scholen, bibliotheken, binnenspeeltuinen en verzorgingshuizen ervaren hetzelfde probleem. Zij weten dat het zelfs verplicht is om voorzorgsmaatregelen te nemen als brandwerend impregneren.

 

Verminder kans op schade

Niet alleen voor ieders veiligheid, ook voor eventuele materiele schade is het goed om uit voorzorg te handelen met een brandvertragend impregneermiddel. De verzekering kan namelijk vragen naar de maatregelen die genomen zijn in geval van brand. Veiligheid van bewoners, minder schade, minder overlast naar omliggende objecten, dat zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor brandwerend impregneren.

 

Finivlam impregneermiddel kopen

Brandwerend en brandvertragend worden in termen van impregneren door elkaar gebruikt. De Impregneermiddelen Specialist verkoopt een brandvertragend impregneermiddel van het merk Finivlam. Heel effectief en zelf toe te passen met een eenvoudige spray. Zelfs bij aankoop van impregneermiddel Finivlam krijgt u een TNO certificaat dat u bewaart na aankoop.  

 

Bekijk onze actie op Facebook

[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »