FAQ - Impregneren - Toepassing - Alle

Wat zijn de kosten van het impregneren als ik het zelf doe?

De kosten van het impregneren zijn afhankelijk van de grootte en het soort ondergrond. Met het zelf impregneren van buitenmuren, gevels, vloeren, daken, etc. kunnen honderden euro's worden bespaart die anders betaald hadden moeten worden aan een impregneerprofessional.

Hoeveel kosten bespaar ik door zelf te impregneren?

Door te kiezen voor het zelf impregneren van de oppervlakken bespaart u honderden euro's die u anders had uitgegeven aan een professional.

Welke materialen kan ik impregneren?

Er is een groot aantal materialen dat geimpregneerd kan worden. Mogelijke materialen zijn: Schoorstenen, dakpannen, gordijnen, textiel, buitenmuren, betonvloeren, hout en gevels.

Welke benodigdheden heb ik nodig wanneer ik zelf wil impregneren?

Voor het zelf impregneren van oppervlakken heeft u een hogedrukspuit nodig om het oppervlak schoon te maken, tape en plastic om bijvoorbeeld kozijnen af te plakken, beschermende kleding, oogbescherming en een impregneerpomp of verfroller/verfkwast.

Hoe bepaal ik de juiste hoeveelheid impregneermiddel?

De hoeveelheid impregneermiddel is afhankelijk van het soort oppervlak en de grootte van het opppervlak.

Waar moet ik op letten tijdens het impregneren?

Let er tijdens het impregneren goed op dat het oppervlak schoon en droog is, dat de materialen rondom het oppervlak zijn afgeplakt, dat u beschermende kleding draagt en het juiste impregneermiddel gebruikt.

Kunnen andere materialen beschadigen tijdens het impregneren?

Wanneer u alles goed afplakt tijdens het impregneren is het onwaarschijnlijk dat de materialen rondom het te impregneren oppervlak zullen beschadigen.

Na hoeveel tijd moet ik weer impregneren?

Dit is geheel afhankelijk van de soort ondergrond en het toegepaste impregneer.

Waarom impregneren?

Impregneren helpt met het vuil- en waterafstotend maken van verschillende oppervlakken en materialen. Na het impregneren heeft u geen last meer van vuil en vocht. Bij brandvertragend impregneermiddel maakt u de materialen brandvertragend.

Wat zijn de voordelen van het impregneren?

De voordelen van het waterafstotend impregneren van oppervlakken en materialen is dat het impregneermiddel jaren beschermt tegen vuil en water en ook tegen vorstschade. Bij brandvertragende impregneermiddelen creert u extra veiligheid door de brandvertragende werking.

Moet ik beschermende kleding aan tijdens het impregneren?

Omdat er een kans bestaat dat u impregneermiddel op uw kleding morst, is het verstandig om beschermende kleding en oogbescherming te dragen.

Op welke manieren kan ik impregneren?

Impregneren kan worden aangebracht door middel van een vloeistof te sproeien of vloeien of in het geval van een creme deze aan te brengen middels een verfroller en/of blokkwast..

Waarom moet ik kiezen voor een impregneervloeistof?

Een impregneervloeistof is gemakkelijk en zeer snel aan te brengen met een lagedrukspuit.

Waarom moet ik kiezen voor een impregneercreme?

Een impregneercreme is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of roller. Tijdens het aanbrengen van de creme kunt u de benodigde hoeveelheid gemakkelijk bepalen. Bovendien hoeft u bij een impregneercreme wanneer u voorzichtig werkt niets af te plakken.

Wanneer kan ik het beste impregneren?

Wanneer u gaat impregneren is het belangrijk dat het de komende 24 uur zeker droog is. Hierdoor kan de vloeistof of de creme goed intrekken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van impregneermiddel?

Let altijd goed op waar het impregneermiddel voor bedoeld is. De impregneermiddelen zijn vaak geschikt voor verschillende doeleinden/materialen. Bij twijfel kunt u altijd gratis advies inwinnen op het telefoonnummer 0348 - 22 07 10.

Wanneer kies ik voor een impregneervloeistof?

Bij het impregneren van grote oppervlakken zonder al te veel kozijnen is het handig om een vloeistof te gebruiken. Met een lagedrukspuit kunt u overal gemakkelijk bij en kunt u goed zien waar het impregneermiddel al op is gespoten. U gebruikt een impregneervloeistof vooral bij zeer poreuze oppervlakken zoals baksteen, stucwerk, kalkzandsteen enz.

Wanneer kies ik voor een impregneercreme?

Bij het impregneren van oppervlakken met veel kozijnen is het gebruik van een creme makkelijker. De creme kan met een kwast en/of roller worden aangebracht en daardoor is het mogelijk om lastige oppervlakken te impregneren. Bovendien heeft een impregneercreme een langere standtijd waardoor deze ook zeer geschikt is voor minder poreuzere oppervlakken. Ook kunt u een impregneercreme van Remmers toepassen wanneer de gevel reeds is geschilderd, een impregneervloeistof voor uw buitenmuur / gevel is dan geen keuze.

[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »