Kleding impregneren

Uw kleding kunt u het beste impregneren met een speciaal impregneermiddel voor kleding, wanneer het zijn oorspronkelijk eigenschappen niet meer heeft. Hierbij kunt u denken aan een jas die vochtig wordt en daardoor klam en niet meer comfortabel aanvoelt, kleding die gemakkelijk vervuiling opneemt, etc.

Impregneermiddel voor kleding

Alleen door uw kleding op tijd te impregneren zorgt u ervoor dat de eigenschappen van uw kleding intact blijven. Het impregneermiddel dat wij aanbieden om kleding waterdicht te maken is het zelfde als wat grote kledingfabrikanten gebruiken. Het is van een zeer hoogwaardige professionele kwaliteit. Na het impregneren van uw kleding met ons impregneermiddel, blijft uw kleding ademen en geven ze weer het comfort dat ze moeten geven. Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel bestaande als nieuwe kleding heeft Impregneermiddelen Specialist een perfect impregneermiddel in huis met de naam Nr.1 Textiel Protector

Kleding reinigen

Voordat u begint met het impregneren van uw kleding is het belangrijk dat u de kleding reinigt. Dit dient u echter altijd te doen met een wasmiddel dat geen alkaliën en/of zuren bevat (fijn- of wolwasmiddel gebruiken). Ook adviseren wij u ten zeerste om nooit of te nimmer wasverzachter te gebruiken. Wasverzachter laat namelijk een stof achter waardoor het impregneermiddel in principe wordt afgestoten. Na de eerste wasbeurt is het verstandig om de kleding een tweede keer te wassen zonder toevoeging van wasmiddel, op deze manier bent u ervan verzekerd dat er grondig is nagespoeld en er geen wasmiddelen meer aanwezig zijn.

Impregneren van kleding

Het impregneren ofwel het waterdicht maken van uw kleding is erg belangrijk voor het behoud van uw kleding. Het kleding impregneermiddel maakt niet alleen uw kleding waterdicht maar zorgt er ook voor dat uw kleding niet wordt aangetast door UV licht en door vuil. Door uw kleding te impregneren met een speciaal impregneermiddel voor uw kleding voorkomt u veel problemen en zult u uw kleding veel comfortabeler dragen.

Voordelen kleding impregneren

 • Maakt uw kleding waterdicht
 • Maakt uw kleding vuilafstotend
 • Maakt uw kleding minder gevoelig door aantasting en verkleuring door UV-licht
 • Geschikt voor de van oudsher bekende alsmede moderne textielsoorten zoals; Softshell, Sympatex, Thinsulate, Goretex, etc.
 • Kleding draagt veel comfortabeler

Kleding impregneermiddel voor alle soorten textiel

Het kleding impregneermiddel van Impregneermiddelen Specialist is op allerlei textielsoorten te gebruiken. Zo kunt u ons kleding impregneermiddel of kleding impregneerspray gebruiken op stoffen op basis van de volgende vezels:

 • Natuurlijke vezels (katoen kleding)
 • Synthetische vezels (nylon kleding/ polyester kleding/ polyamide kleding)
 • Combinatie natuurlijke en synthetische vezels (polycotton kleding= combinatie polyester met katoen), ofwel mengvezels

Let op, laat u zich niets wijs maken! Er zijn leveranciers die per textielsoort een impregneermiddel aanbieden. Dit is enkel prettig voor de verkopende partij. U dient dan immers vaak voor iedere textielsoort een impregneermiddel aan te schaffen. Ons impregneermiddel voor kleding is universeel en is dan ook uitstekend geschikt voor vele andere toepassingen op textiel.

Eigenschappen van onze kleding impregneerspray

Eigenschappen van ons kleding impregneermiddel:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle textielsoorten
 • Op waterbasis
 • Kleding blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Kleding impregneren

Voordat u kunt beginnen met het impregneren van uw kleding dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig droog is. Ook dient de kleding schoon te zijn. U zult begrijpen dat als u vuile kleding gaat impregneren het kleding impregneermiddel niet voldoende zal intrekken. Voor reiniging van uw kleding adviseren wij u gebruik te maken van onze speciaal hiervoor ontwikkelde reinigers. Ons impregneermiddel voor kleding is universeel toepasbaar voor het:

 • Impregneren van skikleding
 • Impregneren van regenkleding
 • Impregneren van normale kleding
 • Impregneren winterkleding
 • Impregneren zeilkleding

Bestel impregneermiddel voor kleding online

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist in impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestandsdelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is. De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van uw kleding. Voor meer informatie en een vakkundig advies over het waterdicht maken van kleding en het vooraf reinigen van uw kleding, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »