Tuinhout impregneren

Wat is tuinhout impregneren?

Tuinhout impregneren is in feite onbehandeld hout (hout dat niet is voorzien van verf, coating, etc.) dat wordt toegepast in de tuin verzadigen met een vloeistof. Na het behandelen van tuinhout met een impregneer voor tuinhout is uw tuinhout waterafstotend.

Wanneer tuinhout impregneren?

Herkent u alg- en mosvorming op uw tuinhouten terras? Uw schuur, schuttingen, vlonders, of veranda beschermen tegen vocht, verontreiniging en verkleuring door de zon? Uw houten tuinhuisje blijvend schoon houden? Na het impregneren van het tuinhout spoelt een regenbui het vuil gewoon af. Vocht en vuil kan zich niet meer hechten aan uw tuinhout. Onze impregneerproducten maken behandeld tuinhout kalk-, vuil-, water en olie afstotend. Daarnaast wordt tuinhout UV bestendig en verlengt het de levensduur aanzienlijk. Behandelde oppervlakten hoeft u niet meer met reinigingsmiddelen schoon te maken. Impregneermiddel voor tuinhout is zeer eenvoudig aan te brengen, is geschikt voor alle soorten tuinhout en is onzichtbaar.

Zelf tuinhout impregneren

Het impregneren van tuinhout is absoluut niet moeilijk, met een beetje handigheid kunt u het gewoon zelf doen. Mocht u uw tuinhout zelf willen impregneren dan kunt u hier lezen hoe u hiermee aan de slag kunt gaan, maar u kunt ook altijd gratis en vakkundig advies van Impregneermiddelen Specialist inwinnen. Het impregneermiddel voor tuinhout dat wij aanbieden is van zeer goede kwaliteit.

Voordelen geïmpregneerd tuinhout

Tuinhout impregneren heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van tuinhout dat onbehandeld blijft. Geïmpregneerd tuinhout:

 • Voorkomt vochtindringing 
 • Voorkomt alg en mos groei 
 • Voorkomt schimmels 
 • Voorkomt houtzwam 

Impregneermiddel voor tuinhout geeft geen glanzende of natte aanblik van het hout. Wel haalt het enigszins de accenten van de nerven en het natuurlijke aanzicht van het hout op. Bovendien voorkomt impregneer voor tuinhout het vroegtijdig rotten van het tuinhout en verlengt dus de levensduur van hout.

Voordelen impregneermiddel tuinhout ten opzichte van verf en coating

Het grote voordeel van een impregneermiddel voor tuinhoutis dat deze niet kan afbladderen, schilferen, barsten en loslaten. Bij een verf of coating verliest hout veelal zijn natuurlijke uitstraling en loopt u altijd het risico dat deze kan loslaten van de ondergrond, hoe duur de verf of coating ook is. Bij tuinhout impregneren brengt u niet enkel een dun laagje op het oppervlak aan. Het impregneermiddel voor tuinhout dringt ook nog eens zo diep als mogelijk in het tuinhout zelf.

Toepassing impregneermiddel tuinhout

Het impregneermiddel voor tuinhout dat wij aanbieden kan worden toegepast op onder andere

 • Houten vlonders 
 • Schuttingen 
 • Tuinhuisjes 
 • Rieten daken 
 • Rotan meubels 
 • Steigerhouten meubels 
 • Houten tuinmeubels 

Naast deze toepassingen voor hout heeft de Impregneermiddelen Specialist ook impregneermiddel voor:

Voor meer informatie en een vakkundig advies over tuinhout impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Hout Protector

Nr.1 Hout Protector: Voor het waterafstotend impregneren van (tuin)hout – tuinhuisjes, tuinmeubels, steigerhout, carports, vlonders, tuinschermen, etc. – Speciaal ontwikkeld impregneermiddel - zeer hoge kwaliteit – behoeft verder geen eindafwerking!
Vergelijk

€30,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »