Schoorsteen impregneren

Uw schoorsteen impregneren of hydrofoberen is altijd zinvol. U verzadigt uw schoorsteen met een impregneervloeistof of impregneercrème welke zorgt voor een beschermlaag op uw schoorsteen. Deze beschermlaag zit niet alleen op uw schoorsteen, maar trekt daadwerkelijk in uw schoorsteen. Door deze beschermlaag van schoorsteen impregneermiddel zullen de stenen en het voegwerk geen regenwater meer opnemen, waardoor het metselwerk droog blijft.

  Het impregneren van uw schoorsteen

  Een schoorsteen die nat wordt en vervolgens vocht door laat slaan naar binnen, zal binnen in huis schade aanrichten. Het is dan ook verstandig om uw schoorsteen te impregneren. Voordat u uw schoorsteen gaat impregneren is het echter verstandig om vooraf de volgende zaken na te lopen:
  • Controleren of het voegwerk in goede staat is. Wanneer het voegwerk in slechte staat is, heeft het impregneren van de schoorsteen weinig zin.
  • Controleren of het loodwerk in goede staat is. Als dit niet het geval is, dan heeft het impregneren van uw schoorsteen weinig zin.
  • Controleren of de bovenzijde van de schoorsteen is behandeld met een waterdicht membraan. U kunt hierbij gebruik maken van onze product “vloeibaar rubber” of het product “Wykamol Technoseal afdichtingsmembraan”. Beide producten zijn uitermate geschikt voor de bovenzijde van de schoorsteen. Wanneer u de afgesmeerde laag aan de bovenzijde van de schoorsteen niet heeft behandeld, dan heeft impregneren van de schoorsteen ook weinig zin.
  • Controleren of de schoorsteen vrij is van mos en algengroei. Als er zich op uw schoorsteen algen en mos bevinden is de werking van impregneermiddel veel malen minder.
  Zoals u boven kunt lezen is het echt belangrijk om de gehele schoorsteen te controleren op bovenstaande zaken. Pas als alles in orde is kunt u schoorsteen impregneermiddel gaan toepassen om uw schoorsteen te impregneren.

   Impregneermiddel voor uw schoorsteen

   Impregneermiddel voor uw schoorsteen van de Impregneermiddelen Specialist gaat minimaal 10 jaarmee en zorgt ervoor dat uw schoorsteen geen vocht doorlaat en mos en algengroei tot het verleden behoren. De kwaliteit van ons impregneermiddel staat of valt echter door de toepassing van het product. Bij een zorgvuldige toepassing van het impregneermiddel garanderen wij u een schoorsteen die 10 jaar beschermd is.

    Voordelen schoorsteen impregneren

    De schoorsteen impregneren ofwel waterdicht maken met schoorsteen impregneermiddelheeft diverse voordelen:
    • De schoorsteen laat geen water meer door van buiten naar binnen, vochtdoorslag van uw schoorsteen wordt dus voorkomen
    • Doordat het metselwerk van uw schoorsteen niet meer nat wordt zullen er ook geen schimmels en algen meer op groeien.
    • Doordat de schoorsteen niet meer nat wordt zal de zure regen ook de stenen en het voegwerk niet meer aantasten.
    • Doordat uw schoorsteen niet meer nat wordt , zal er ook geen vorstschade meer ontstaan aan het metselwerk/voegwerk van uw schoorsteen.
    • De schoorsteen wordt minder snel vuil
    • Zowel het metselwerk als het voegwerk van uw schoorsteen gaat veel langer mee en blijft ook nog eens langer mooi

    Zelf uw schoorsteen impregneren

    Zoals u kunt lezen is het impregneren van uw schoorsteen met een schoorsteen impregneermiddel altijd verstandig. Het impregneren van de schoorsteen raden wij u ten zeerste aan bij gereinigde schoorstenen. Maar ook bij bestaande schoorstenen die nagenoeg schoon zijn of geheel nieuwe schoorstenen is het behandelen met een impregneermiddel voor de schoorsteen zeer zinvol. Uw schoorsteen impregneren kunt u uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven die niets anders doen dan schoorstenen impregneren. Echter kunt u het, als u handig bent, ook zelf doen. Zie voor meer informatie de pagina over het zelf impregneren van uw schoorsteen. Zelf uw schoorsteen impregneren is echt niet moeilijk. Wel moet u uiteraard geen hoogtevrees hebben en de veiligheid goed in acht nemen.

     Bestel professioneel impregneermiddel voor uw schoorsteen

     De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen aan voor het waterdicht maken en impregneren van uw schoorsteen. Voor meer informatie en een vakkundig advies over schoorsteen impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice 071 7511 788
     Lees meer

     Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op waterbasis

     Gevelprof WA-8 is de meest verkochte impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk en gasbeton. Productgarantie 10 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking
     Vergelijk

     €29,95

     Informatie

     Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

     Wykamol Enviroseal is een top kwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk,. Productgarantie 15 jaar. Zeer zuinig in verbruik!!! Beschikbaar in 5, 10 en 25 l...
     Vergelijk

     €44,95

     Informatie

     Remmers Funcosil SNL

     Remmers Funcosil SNL is een Kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met een reukarm oplosmiddel met 10 jaar productgarantie verkrijgbaar in 1,5 en 10 liter
     Vergelijk

     €44,95

     Informatie

     Gevelprof OH-6 Impregneermiddel oplosmiddelhoudend

     Gevelprof OH-6 is een veel verkochte impregneermiddel op oplosmiddelenbasis voor o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk en gasbeton. Productgarantie 10 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking
     Vergelijk

     €39,95

     Informatie

     Gevelprof Gevelcreme

     GEVELPROF GEVELCRÈME is een impregneercreme met 25 % werkbare stof speciaal voor metselwerk die zeer gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar in 5 en 15 liter verpakkingen
     Vergelijk

     €99,95

     Informatie

     Gevelprof Betoncreme

     GEVELPROF BETONCREME is een impregneercreme speciaal voor beton die gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar 5 en 15 liter verpakkingen
     Vergelijk

     €104,95

     Informatie

     Remmers Gevelcrème 25

     Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
     Vergelijk

     €109,95

     Informatie

     Remmers Funcosil FC

     Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
     Vergelijk

     €33,71

     Informatie

     Remmers Funcosil FC PLUS

     Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
     Vergelijk

     €37,98

     Informatie

     Remmers Funcosil BI

     Remmers Funcosil BI is een Kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton verkrijgbaar in 5 en 30 liter
     Vergelijk

     €89,95

     Informatie