Dakpannen impregneren met impregneermiddel voor dak

Impregneermiddel voor dak

Uw dak impregneren doet u niet dagelijks, daarom kiest u voor een kwalitatief hoogwaardig impregneermiddel voor dak. Dakpannen impregneren is een verstandige keuze, want daarmee behoudt u een mooi en schoon dak zonder vuil of aanslag. Doordat de meeste dakpannen poreus zijn, kan vuil zich makkelijker hechten en dat wilt u voorkomen. Met ons speciaal voor dakpannen ontwikkelde impregneermiddel brengt u een dunne beschermlaag aan. Dit is een onzichtbaar laagje op dat uw dakpannen waterafstotend maakt en beschermt tegen aanhechtend vuil, mosgroei en vocht. 

Dakpannen reinigen

Voordat u uw dak gaat impregneren is het belangrijk dat u aanwezig vervuiling zoals, mos, algen en vogeluitwerpselen verwijdert. Dakpannen reinigen doet u het makkelijkst met een hogedrukreiniger, waarbij u van boven naar beneden werkt. U moet voorkomen dat u het water omhoog spuit. Er mag geen water tussen de dakpannen naar binnen worden gespoten. Nadat u uw dakpannen heeft gereinigd met een hogedrukreiniger is het belangrijk om na droging uw dakpannen in te spuiten met een anti alg middel zoals bijvoorbeeld Algenverwijderaar van het merk Remmers, verkrijgbaar in onze webshop. Uw dak lijkt namelijk volkomen schoon, maar er kunnen nog steeds sporen van de algen in de poriën van uw dakpannen aanwezig zijn. Door het middel Remmers Algenverwijderaar te gebruiken zult u alle sporen doden en voorkomt u opnieuw algen. Enkele dagen nadat de dakpannen zijn ingespoten met Remmers antialgen product, kunt u als de dakpannen droog zijn, het dak impregneren.

Uw dak waterafstotend maken

Voor het impregneren van dakpannen kunt u heel eenvoudig dezelfde producten gebruiken als voor gevel impregneren. Het doel is voor alle materialen hetzelfde; vuil en water afstoten door het aanbrengen van een beschermde laag impregneermiddel. Ons impregneermiddel voor dakpannen is nagenoeg voor alle dakpannen toepasbaar. Zo kunt u keramische dakpannen impregneren maar ook dakpannen van beton kunnen met ons impregneermiddel waterafstotend gemaakt worden. Geglazuurde dakpannen kunnen en hoeven niet te worden geïmpregneerd. Deze zijn namelijk reeds voorzien van een glazuurlaag die zorgt voor voldoende bescherming.

Voordelen impregneren dakpannen

Het impregneren van dakpannen ofwel waterdicht maken van dakpannen heeft meerdere voordelen:
  • Dakpannen worden minder snel vochtig
  • Impregneren voorkomt vorstschade en afschilferen
  • Het voorkomt verkleuring en vervuiling
  • Uw dak krijgt minder snel last van algen groei, mos groei en schimmels
  • Het voorkomt atmosferische vervuiling
  • Uw dakpannen gaan langer mee en zien er netjes uit
Voor het behoud van uw dak is het impregneren van dakpannen met een impregneermiddel is dus altijd zinvol. Zoals gezegd raden wij wel aan uw dak eerste te reinigen voordat u uw dak gaat impregneren. Vergeet niet dat een dak waar nagenoeg geen vervuiling op aanwezig is of waar compleet nieuwe dakpannen op liggen nog steeds baat heeft bij impregneren. De Impregneermiddelenspecialist is bereikbaar voor vragen over dakpannen impregneren. Wij zijn telefonisch bereikbaar voor advies voordat u een bestelling bij ons plaatst. 

Toepassingen

Het impregneermiddel voor dakpannen is ook te gebruiken voor het impregneren van:

Zelf dakpannen impregneren

Nadat u uw dak gereinigd heeft, kunt u uw dakpannen gaan impregneren. Impregneren van dak en dakpannen kunt u uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Ook kunt u kiezen voor zelf dakpannen impregneren. Pakt u deze doe-het-zelf-klus op, let dan altijd op uw veiligheid en zorg ervoor dat u veilig op hoogte werkt. De Impregneermiddelenspecialist geeft u op deze website meer informatie over het zelf impregneren van uw dakpannen.

Online bestellen impregneermiddel voor dakpannen

Zoals onze naam al zegt, wij zijn dé specialist in impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestandsdelen. Van uw aankoop in onze website krijgt u zeker geen spijt, want u betaalt voor kwaliteit en het beste resultaat. Via onze webwinkel bieden wij een compleet assortiment voor het reinigen en impregneren van dak en dakpannen. Voor persoonlijk contact of meer informatie over onze producten kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen via tel. 0348 - 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer

HR Dakpannenimpregneer 25 liter

HR Dakpannenimpregneer is een oplosmiddelhoudend impregneermiddel met een zeer goede hechting. Dit middel is speciaal ontwikkeld om minerale dakpannen te impregneren met tenminste 10 jaar lang een duurzame werking. Beschikbaar in 25 liter verpakking.
Vergelijk

€189,95

Informatie

HR WB-Wetlook

HR WB-Wetlook is een hoogwaardig watergedragen impregneermiddel met een sterk kleurverdiepend effect. Deze gevelimpregneer geeft de ondergrond een aantrekkelijke wetlook. verkrijgbaar in 5 en 10 liter
Vergelijk

€119,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkocht impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Toepassen op o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€59,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

Remmers Funcosil SNL

Remmers Funcosil SNL is een Kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met oplosmiddel met 10 jaar productgarantie verkrijgbaar in 1,5 en 10 liter
Vergelijk

€29,95

Informatie

Remmers Funcosil SNL Reukneutraal

Remmers Funcosil SNL Reukneutraal is een Kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met een reukarm oplosmiddel met 10 jaar productgarantie verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€89,95

Informatie

Remmers Funcosil SN

Remmers Funcosil SN is een Kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaa-/siloxaanbasis,speciaal voor bouwdelen met aansluitingen op oplosmiddelgevoelige delen zoals bijv. bitumen. Verkrijgbaar in 5 en 30 liter verpakking.
Vergelijk

€109,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »