Zelf impregneren

Wilt u besparen op de kosten van het impregneren?

Zelf impregneren is niet zo moeilijk als u zou denken. Wanneer u zelf een muur kunt schilderen, kunt u ook zelf impregneren. Door het impregneren niet uit te besteden aan een bedrijf, maar zelf de werkzaamheden uit te voeren kunt u al snel vele honderden euro’s besparen. Bovendien bent u altijd verzekerd van de kwaliteit van het impregneermiddel, doordat u zelf in de hand hebt welk impregneermiddel u kiest en ook daadwerkelijk toepast bij het hydrofoberen.

Impregneren, ofwel hydrofoberen

Een ander woord voor het impregneren van gevels, daken, vloeren en bestrating is hydrofoberen. Een gevel, dak, vloer of bestrating hydrofoob maken betekent water- en vuilafstotend maken. Hydrofoberen zorgt dus voor bescherming tegen vocht en vuil. Wij hebben voor u een ruim aanbod aan hydrofobeer producten waarmee u zelf heel gemakkelijk en snel kunt impregneren. Bestel nu impregneermiddel via de website en bescherm uw dak, vloer of bestrating tegen vocht en vuil.

Stappenplan voor het zelf impregneren

Zorg dat u bij het impregneren een aantal stappen volgt. Hieronder het stappenplan voor hydrofoberen. Deze dient u te volgen wanneer u zelf uw gevel, dakpannen, vloer of bestrating wilt gaan impregneren.

Stap 1: Ondergrond moet in goede staat zijn

Voordat u begint met impregneren, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond in goede staat is. Zo moet de ondergrond voldoende schoon zijn, oftewel vrij van vet, groene aanslag, schimmels, atmosferische vervuiling etc. Dit kunt u meestal bewerkstelligen door met een hogedrukspuit de ondergrond te reinigen. Verder dient bij gevels het voegwerk in orde te zijn en mogen er geen grotere scheuren dan 3 mm in het metselwerk of voegwerk aanwezig zijn. Los voegwerk dient u te verwijderen en opnieuw te voegen met onze voegmortels op kleur, zodat er nagenoeg geen kleurverschil zal ontstaan.

Stap 2: Afplakken voor het impregneren

Wanneer u zelf gaat impregneren met een vloeistof kunt u het beste alle onderdelen die niet geïmpregneerd dienen te worden voldoende afplakken. U kunt hierbij denken aan kozijnen, beglazing, bestrating, etc.  Wanneer u kiest voor een vloeistof op waterbasis hoeft u niet bang te zijn voor eventueel morsen op de dakbedekking. Bij een vloeistof op basis van oplosmiddelen dient u echter de dakbedekking zo af te dekken dat er geen vloeistof op kan komen. De oplosmiddelen in de vloeistof tasten namelijk uw dakbedekking aan. Wanneer u met een crème gaat impregneren hoeft u nagenoeg niets af te plakken.

Stap 3: Beschermingsmiddelen tijdens het impregneren

Wanneer u zelf gaat impregneren bestaat er altijd de kans dat u impregneermiddel zult morsen op uw kleding, doe daarom oude kleding of een wegwerpoverall over uw kleding aan. Ook dient u altijd beschermende handschoenen en oogbescherming te dragen. U vindt een uitgebreid aanbod aan persoonlijke bescherming producten bij ons.

Stap 4: Kies geschikt impregneermiddel

Belangrijk is om het juiste impregneermiddel te kiezen. Dit is afhankelijk van het soort ondergrond (baksteen, keramische dakpannen, beton, dakpannen kalkzandsteen, natuursteen, beton, stucwerk, etc.) en de gekozen werkwijze. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf te impregneren/hydrofoberen middels vloeistof of middels het aanbrengen van een impregneercrème (met kwast of roller).

Impregneer vloeistof

Wanneer u kiest voor zelf impregneren met vloeistof kunt u gebruik maken van een lagedrukspuit waar u de nozzle/nippel van verwijdert. Op die manier gaat de vloeistof namelijk niet vernevelen maar gaat de impregneervloeistof echt vloeien (er komt een klein straaltje uit de drukspuit). Bij deze manier dient u van boven naar beneden te werken zodat u de vloeistof overlappend aanbrengt. U kunt het beste de te impregneren oppervlakte in systematische vlakken verdelen, zodat u er zeker van bent dat u geen delen zult overslaan. Nadeel van deze methode is dat u alles dat niet in aanraking mag komen met de impregneervloeistof zult moeten afdekken.

Impregneercrème

Wanneer u kiest voor zelf impregneren middels een impregneercrème dan kunt u gebruik maken van een blokkwast of langharige verfroller. Het voordeel van deze methode is dat u de impregneercrème gecontroleerd kunt aanbrengen, met andere woorden u kunt veel makkelijker inschatten of u voldoende crème aanbrengt (geheel volgens het geadviseerde verbruik op productblad, bijvoorbeeld 0,2 liter/m2). Bovendien hebt u bij een impregneercrème een langere “standtijd” hetgeen wil zeggen dat de impregneercrème langer de tijd krijgt om in de ondergrond in te trekken. Een impregneervloeistof loopt altijd meteen naar beneden (denk ook aan verlies). Door deze langere “standtijd” trekt de impregneer dieper in de ondergrond en daardoor is de crème ook meestal meer geschikt voor verticale vlakken waarbij de ondergrond niet zo snel vloeistof zou intrekken (bijvoorbeeld beton, niet gestraalde baksteen, etc.). Een ander groot voordeel van een impregneercrème is dat u niet hoeft af te plakken. Veel mensen denken dat een impregneercrème veel duurder is dan een vloeistof. Dit is echter niet het geval. Bij het impregneren van een poreuze baksteen gevel gebruikt u gemiddeld 1 liter vloeistof per m2 tegen 0,2 liter creme per m2. Wanneer u dit zou uitrekenen en er rekening mee houdt dat u bij een vloeistof ook afplakmaterialen zult moeten inkopen, dan komt u nagenoeg even duur uit. Bijkomend voordeel van een crème is dat u vaak een nog hogere eindkwaliteit zult behalen. Niet voor niets dat de meeste woningcorporaties hun woningen laten impregneren/hydrofoberen met een impregneercrème.

Wanneer u zelf gaat hydrofoberen, heeft u bij de Impregneermiddelen Specialist de keuze uit een ruim assortiment impregneermiddelen. Wij bieden u impregneermiddel voor verschillende soorten ondergronden en voor verschillende werkwijzen. Bestel snel en gemakkelijk online uw impregneermiddel.

Stap 5: Impregneren als weersvooruitzichten goed zijn

Ga pas impregneren als de weersvooruitzichten goed zijn. U kunt gaan impregneren wanneer de komende 24 uur geen neerslag wordt voorspeld. Zo kan het impregneermiddel voldoende intrekken en drogen.

Meer informatie nodig over impregneren?

Bent u van plan om binnenkort zelf te gaan impregneren? Maar weet u niet welk product u hier het beste voor kunt gebruiken? De Impregneermiddelen Specialist adviseert u hier graag over. Neem contact op met de klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

HR WB Impregneermiddel

HR WB Impregneermiddel is de beste koop voor impregneren met vloeistof op waterbasis. Toepassen op o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€49,95

Informatie

%

HR WB+ 25 liter  10% Korting

HR WB+ 25 liter 10% Korting

HR WB+ is een watergedragen impregneermiddel met spanningverlager en een werkzame vaste-stofgehalte van 10% en daardoor tenminste 15 jaar duurzame werking. Beschikbaar in 25 liter verpakking.
Vergelijk

€164,95 €149,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

Remmers Funcosil SE

Remmers Funcosil SE is een kleurloze, watergedragen hydrofoberend impregneermiddel op basis van alkylalkoxysilaan in emulsievorm. Voor gevels en poreuze ondergronden. 10 jaar productgarantie. Verkrijgbaar in 30 liter.
Vergelijk

€139,00

Informatie

Remmers Funcosil WS

Remmers WS is een kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis in emulsievorm met 15 jaar productgarantie verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€65,00

Informatie

Remmers Funcosil OFS Beton impregneermiddel

Betonvloer impregneren met Remmers Funcosil OFS. Milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Maak uw betonvloer en natuursteen vuil- en waterafstotend. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verp
Vergelijk

€34,95

Informatie

HR Gevelcreme

HR Gevelcreme is een impregneercreme met 25 % werkbare stof speciaal voor metselwerk. Impregneermiddel dat zeer eenvoudig met een blokkwast of roller aangebracht kan worden. Duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar in 5 en 12,5 liter verpakking
Vergelijk

€119,95

Informatie

HR Betoncreme

HR Betoncreme is een impregneercreme speciaal voor beton die gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar 5 en 15 liter verpakkingen
Vergelijk

€129,95

Informatie

Remmers Gevelcrème 25

Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€99,95

Informatie

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€33,95

Informatie

Remmers Funcosil FC PLUS

Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€35,95

Informatie

Remmers Funcosil C40

Remmers Funcosil C40 is een zeer diep indringende impregneercrème voor zowel bestaand als nieuw beton, prefabbeton etc. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€419,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »