Hout impregneren

Wilt u af van alg en mos vorming op uw hout?

Geen zin meer in alg en mos vorming op uw houten terras? Uw schuur, schuttingen, vlonders, of veranda beschermen tegen vocht, verontreiniging en verkleuring door de zon? Uw houten tuinhuisje blijvend schoon houden? Na het impregneren van het hout is een regenbui voldoende om het vuil weg te spoelen. Vocht en vuil kan zich niet meer hechten.

Wat is hout impregneren?

Hout impregneren is onbehandeld hout (hout dat niet is voorzien van verf, coating, etc.) verzadigen met een vloeistof waardoor hout waterafstotend wordt. Uw hout zal nagenoeg niet meer verkleuren en ook de textuur van het hout zal niet veranderen.

Impregneermiddel voor hout

Het impregneer voor hout van de Impregneermiddelen Specialist is ontwikkeld voor de professionele markt. Maar via onze webwinkel is het nu ook beschikbaar voor de particulier. Ons hout impregneer bevat een hoger percentage werkzame stof dan de impregneermiddelen voor hout die u zult vinden in de bouw- en DHZmarkten. Het vaststofgehalte bepaalt in feite de kwaliteit van het impregneermiddel. Bij de Impregneermiddelen Specialist vindt u dus enkel producten van uitstekende kwaliteit.
Onze producten maken behandelde materialen kalk-, vuil-, water- en olie afstotend. Daarnaast maakt ons impregneermiddel hout UV bestendig en verlengt het de levensduur aanzienlijk. Behandelde oppervlakten dienen alleen nog gereinigd te worden met water. Andere reinigingsmiddelen zijn overbodig. Impregneermiddel voor hout is zeer eenvoudig aan te brengen, is geschikt voor alle soorten hout en is onzichtbaar.

Zelf hout Impregneren

Hout impregneren is helemaal niet moeilijk waardoor u dit gemakkelijk zelf kunt doen. Zelf impregneren van hout gaat helemaal gemakkelijk met gratis en vakkundig advies van de ImpregneermiddelenSpecialist.nl. Lees hier hoe u zelf hout kunt impregneren. Wij bieden u een zeer goede kwaliteit impregneermiddel voor hout aan.

Voordelen van geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van hout dat onbehandeld blijft. Hout impregneren voorkomt:

 • Vloeistof indringing 
 • Algen en mos 
 • Schimmels 
 • Houtzwam 

Impregneermiddel voor hout geeft geen glanzende of natte aanblik van het hout. Wel haalt het enigszins de accenten van de nerven en het natuurlijke aanzicht van het hout op. Bovendien voorkomt impregneer voor hout het vroegtijdig rotten van het hout en verlengt dus de levensduur van hout.

Voordeel impregneermiddel hout ten opzichte van verf en coating

Het grote voordeel van een impregneermiddel voor hout is dat deze niet kan afbladderen, schilferen, barsten en loslaten. Bij een verf of coating verliest hout veelal zijn natuurlijke uitstraling en loopt u altijd het risico dat deze kan loslaten van de ondergrond, hoe duur de verf of coating ook is. Bij hout impregneren brengt u niet enkel een dun laagje op het oppervlak aan. Het impregneermiddel voor hout dringt ook nog eens zo diep als mogelijk in het hout zelf.

Toepassing impregneermiddel hout

Het impregneermiddel voor hout dat de Impregneermiddelen Specialst u aanbiedt kan worden toegepast op onder andere:

 • Steigerhout 
 • Houten tuinmeubels 
 • Vlonder 
 • Schutting 
 • Tuinhuisje 
 • Rieten dak 
 • Rotan meubels 
 • Veranda 
 • Carport 
Naast deze toepassingen voor hout heeft de Impregneermiddelen Specialist ook impregneermiddel voor:
 • Muren en buitenmuren
 • Gevels
 • Tenten
 

Voor meer informatie en een vakkundig advies over hout impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Hout Protector

Nr.1 Hout Protector: Voor het waterafstotend impregneren van (tuin)hout – tuinhuisjes, tuinmeubels, steigerhout, carports, vlonders, tuinschermen, etc. – Speciaal ontwikkeld impregneermiddel - zeer hoge kwaliteit – behoeft verder geen eindafwerking!
Vergelijk

€30,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »