Betonvloer impregneren met impregneermiddel voor beton

Betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u zowel bij een bestaande als een nieuwe betonvloer doen. Een betonnen vloer impregneren is vaak stukken goedkoper dan het coaten. In feite is een betonvloer impregneren niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, nagenoeg onzichtbare laag, op de betonvloer. Deze laag zal in de betonvloer trekken en zo de betonvloer beschermen.
 
Coaten van een betonvloer is iets heel anders, want dan brengt u namelijk een laag (een coating) aan op de betonnen ondergrond. Een coating heeft als nadeel dat hij onderhevig is aan slijtage en dat deze kan gaan bladderen, schilferen en loskomen van de betonvloer. Een groot verschil tussen het impregneren van een betonvloer en het coaten van een betonvloer is dat een impregneermiddel echt in de beton trekt waardoor deze harder wordt en dus krasbestendiger is. Na het impregneren van een betonvloer blijft de vloer dan ook veel langer mooi en is uw betonvloer makkelijker schoon te maken.

Voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer

Voordat u kunt beginnen aan het impregneren van een betonvloer dient u een aantal zaken te controleren en indien van toepassing op te lossen:
 • Uw betonvloer dient gereinigd te zijn, anders heeft impregneren van de betonvloer weinig zin. Het impregneermiddel moet snel kunnen intrekken en bij het daadwerkelijke betonoppervlakte bereiken. Restanten van bijvoorbeeld tenside, dienen vooraf verwijderd te worden. Deze kunnen anders de werking van het product nadelig beïnvloeden. De mate van opname van het impregneermiddel is een voorwaarde voor een optimale impregnerende werking. Dit is weer afhankelijk van het poriën volume van de te behandelen ondergrond alsmede het vochtgehalte. Daarom moet de ondergrond zo droog mogelijk zijn.
 • Voorkomen moet worden dat water, vocht en zouten in het beton zitten. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade en dan heeft zelfs een behandeling met Funcosil OFS geen zin . Ook washoudende producten moet u niet gebruiken voor uw betonvloer. 
 • Bij schade dient een betonvloer eerst gerepareerd te worden voordat deze geïmpregneerd kan worden. Indien er grote gaten en/of scheuren in de betonvloer aanwezig zijn is het van belang deze eerst te repareren. Impregneermiddelen Specialist heeft hiervoor een groot assortiment betonreparatiemortels.

Toepassingen

Het impregneermiddel voor een betonvloer is ook te gebruiken voor het impregneren van:

Voordelen betonvloer impregneren

Uw betonvloer impregneren heeft deze voordelen:
 • Uw betonvloer krijgt een mooier uiterlijk
 • De slijtage van uw betonvloer zal veel minder snel gaan
 • Na het impregneren van uw betonvloer is uw vloer olie-, vet-, water- en vuilbekkend
 • Uw betonvloer blijft veel langer mooi
 • Reiniging en onderhouden van uw vloer is na impregneren veel gemakkelijker
 • Het voorkomt groei van mos en algen op uw betonvloer

Zelf betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u gemakkelijk zelf doen. Als u de gebruiksaanwijzing van onze producten volgt kan het impregneren van een betonvloer nagenoeg niet misgaan. U bespaart veel kosten in verband met de uitgespaarde arbeidsuren. Bovendien kunt u zelf de gewenste kwaliteit van het beton impregneermiddel kiezen in de webwinkel van de Impregneermiddelenspecialist. Meer informatie over het zelf impregneren van uw betonvloer vindt u op onze website.

Impregneermiddel voor alle soorten beton

Onze betonvloer impregneermiddelen zijn op waterbasis, kleurloos, milieuvriendelijk. Bovendien kunt u uw betonvloer gemakkelijk impregneren door het gebruik van een roller of voor de grote oppervlakten een lage drukspuit. Wij verkopen online impregneermiddel voor alle soorten beton. Het is dus mogelijk om zowel oude als nieuwe betonvloeren te impregneren. Let op! Wij adviseren u om vooraf een proef op te zetten. De verbruikshoeveelheden kunnen zo exact worden vastgesteld aan een proefvlak van 1 tot 2 m2. Op dit vlak kan ook de effectiviteit en de optische uitstraling van de behandeling getest en gecontroleerd worden. Dit is ook aan te bevelen op ondergronden die in het verleden reeds met andere producten behandeld zijn.

Stappenplan betonvloer impregneren

Als u kiest voor betonvloer impregneren, dan wilt u verzekerd zijn van een goed resultaat. Volg daarom ons advies via de volgende stappen: 
  • Ondergrond in juiste staat brengen (zie: voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer).
  • Breng genoeg impregneermiddel op de gehele betonnen vloer aan. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, herhaalt u de behandeling nog één of twee keer (nat-in-nat).
  • Het impregneermiddel wordt op de vloer drukloos en vloeiend aangebracht. Zorg dat er genoeg impregneermiddel op de totale betonvloer wordt aangebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen, wordt de behandeling herhaald. Oppervlak na impregneren afnemen met een wisser. Voorkom oneffenheden en breng het impregneermiddel in één keer aan zonder onderbreking.
  • Het gereedschap dat u nodig heeft bestaat uit een lagedrukspuit, MV2-pomp, kwast en een verfroller of vloerdweil. 
  • Opmerking: Er zijn materialen welke door de impregnering iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking op vloeren is het belangrijk er op te letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlak zichtbaar blijft. Materiaaloverschot dient met een rubber vloertrekker of niet pluizende doeken verwijderd te worden. Ongelijkmatige verbruikshoeveelheden, tocht en grote temperatuursverschillen op de ondergrond kunnen leiden tot een ongelijke optische uitstraling van het oppervlakte. Op aaneengesloten vlakken alleen materialen met hetzelfde chargenummer verwerken.

Eigenschappen betonvloer impregneermiddel

 • Versterkt en verhardt het oppervlakte van uw betonvloer
 • Bij nieuwe betonvloeren zullen deze gelijkmatig uitharden en haarscheuren voorkomen
 • Verhoogd de levensduur van uw betonvloer
 • Voorkomt mos en algengroei op uw betonvloer buiten
 • Voorkomt vorstschade bij uw betonvloer buiten
 • Voorkomt betonrot en verstoffing van uw betonvloer
 • Watergedragen impregneermiddel voor uw betonvloer
 • Niet giftig, mens- en milieuvriendelijk
Met ons impregneermiddel kunt u de volgende betonvloeren impregneren:
 • Nieuwe en bestaande betonvloeren, gevlinderde betonvloeren, betonvloer binnen en buiten, *niet voorzien van een curing compound”
 • Vloeren in keukens en restaurants van o.a. natuursteen ter voorkoming van indringing van vuil (olie, vet, huishoudmiddelen)
 • Betontegels evenals betonbestrating, zowel binnen als buiten

Online bestellen impregneermiddel voor uw betonvloer

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist in impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestanddelen in onze producten. Dat is de kwaliteit waarvoor u betaalt. Met ons assortiment impregneermiddelen krijgt u het beste en meest duurzame resultaat. Voor meer informatie en een vakkundig advies om uw betonvloer te impregneren kunt u contact opnemen met ons 0348 - 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer

HR Vloerimpregneer

HR Vloerimpregneer waterbasis is een kwalitatief hoogwaardig impregneermiddel. Betonvloeren, poreuze ondergronden van klei en cement duurzaam beschermen tegen water, vet en vuil. Ideaal voor een gevlinderde betonvloer. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€29,95

Informatie

Remmers Funcosil OFS Beton impregneermiddel

Betonvloer impregneren met Remmers Funcosil OFS. Milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Maak uw betonvloer en natuursteen vuil- en waterafstotend. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verp
Vergelijk

€34,95

Informatie

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een Kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€104,95

Informatie

ZM FM (Plastifiseerder FM)

Hydrofoberend dichtingspoeder voor beton en gewapend beton. Plastificeerder voor beton, gewapend beton en gespannen beton.
Vergelijk

€29,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »