Gevel impregneren met impregneermiddel voor gevels

Wat is gevel impregneren?

Als we praten over onderhoud aan gevels dan gaat het vaak om reinigingswerk en gevel impregneren. Maar wat is gevel impregneren? Waarom is het impregneren van gevels belangrijker dan we denken? Laten we beginnen met het aanzicht van uw woning of bedrijfspand, dat wilt u netjes en goed onderhouden. Een goed onderhouden gevel gaat nu eenmaal langer mee en uw pand behoudt zijn waarde. De techniek van het impregneren van gevels is niet moeilijk en kunt u zelf, mits u werkt met de juiste impregneermiddelen voor gevels. In feite is impregneren niets anders dan het verzadigen van de gevel met een impregneervloeistof of impregneercrème. Na de behandeling met een impregneermiddel wordt uw gevel vuil- en waterafstotend. Afstoten van vuil en water heeft zichtbare en onzichtbare voordelen. 

Gevel impregneren voordelen

Bij een vloeistof kunt u voor de grotere oppervlakken kiezen voor de zogenaamde vloeimethode. U kunt hiervoor een lage drukspuit gebruiken zonder de nozzle (ventiel), die draait u van de spuit af en vloeit of sproeit het impregneermiddel op de gevel. Vernevelen is niet de bedoeling, want dan is het risico op het wegwaaien van de impregneervloeistof groot. Bovendien gebruikt u dan veel te weinig gevel impregneer met alle mogelijke schade als gevolg. U dient het gevelimpregneermiddel aan te brengen middels de vloeimethode. Dat wil zeggen dat er een straaltje uit de lage drukspuit dient te komen. Bij kleinere oppervlakken kunt u ook gebruik maken van een roller of blokkwast. Houd er rekening mee dat u altijd aan het minimale verbruik van gevelimpregneer komt. Bij het gebruik van een crème als impregneermiddel voor de gevel kunt u kiezen tussen een blokkwast voor de kleinere oppervlakken en een langharige roller voor de grotere oppervlakken.

Gevel impregneermiddel voor alle soorten gevels

Impregneermiddelen, vloeistoffen en impregneercrèmes van Impregneermiddelen Specialist zijn nagenoeg op alle ondergronden te gebruiken. Raadpleeg voor gebruik altijd per product het productblad. Zo kunt u uw gevel impregneren die bestaat uit bakstenen (gemetselde gevel), geschilderde bakstenen, kalkzandsteen, natuursteen, beton, pleisterwerk, stukwerk of gasbeton.

Toepassingen

Het impregneermiddel voor gevels is ook te gebruiken voor het impregneren van:

Naast het impregneren van uw gevel kunt u bij de Impregeneermiddelen Specialist ook impregneermiddel krijgen voor hout en textiel impregneren.

Voordelen impregneren gevel

De gevel waterafstotend maken met gevel impregneer heeft diverse voordelen:
  • De gevel laat geen water meer door van buiten naar binnen, waardoor vochtdoorslag van uw gevel wordt voorkomen 
  • Doordat de muur niet meer nat wordt zullen er geen schimmels en algen op groeien 
  • Zure regen zal de stenen en het voegwerk niet aantasten doordat de gevel niet meer nat wordt
  • Er zal geen vorstschade ontstaan aan het metselwerk en voegwerk
  • De gevel wordt minder snel vuil
  • Zowel het metselwerk als uw voegwerk gaat veel langer mee en blijft mooi

Zelf uw gevel waterafstotend maken

Zoals u kunt lezen is een gevel impregneren met een gevel impregneermiddel altijd zinvol. Het impregneren van de gevel raden wij u ten zeerste aan bij gereinigde gevels. Maar ook bij bestaande gevels die nagenoeg schoon zijn of geheel nieuwe gevels is het behandelen met een gevelimpregneermiddel belangrijk voor de kwaliteit van de gevel. U kunt de klus uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf in gevels impregneren, maar zelf uw gevel waterafstotend maken kan ook. Vanuit de Impregneermiddelenspecialist adviseren wij u graag over de werkwijze en juiste producten. 

Online bestellen impregneermiddel voor gevels

Onze webshop biedt een compleet assortiment impregneermiddelen voor het waterdicht maken van uw gevel. Voor meer informatie en een vakkundig advies over gevels impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen via tel. 0348 / 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

HR WB Impregneermiddel

HR WB Impregneermiddel is de beste koop voor impregneren met vloeistof op waterbasis. Toepassen op o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€49,95

Informatie

%

HR WB+ 25 liter  10% Korting

HR WB+ 25 liter 10% Korting

HR WB+ is een watergedragen impregneermiddel met spanningverlager en een werkzame vaste-stofgehalte van 10% en daardoor tenminste 15 jaar duurzame werking. Beschikbaar in 25 liter verpakking.
Vergelijk

€164,95 €149,95

Informatie

HR WB-Wetlook

HR WB-Wetlook is een hoogwaardig watergedragen impregneermiddel met een sterk kleurverdiepend effect. Deze gevelimpregneer geeft de ondergrond een aantrekkelijke wetlook. verkrijgbaar in 5 en 10 liter
Vergelijk

€119,95

Informatie

Remmers Funcosil SE

Remmers Funcosil SE is een kleurloze, watergedragen hydrofoberend impregneermiddel op basis van alkylalkoxysilaan in emulsievorm. Voor gevels en poreuze ondergronden. 10 jaar productgarantie. Verkrijgbaar in 30 liter.
Vergelijk

€139,00

Informatie

Remmers Funcosil WS

Remmers WS is een kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis in emulsievorm met 15 jaar productgarantie verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€63,95

Informatie

Sikagard-703 W

Sikagard®-703 W is een gebruiksklaar impregneermiddel op basis van silaan/siloxaancombinatie.
Sterk waterafstotende eigenschappen.
Waterdampdoorlatend, waardoor de ondergrond kan ademen.
Na behandeling onzichtbaar, zodat de visuele eigenschappen van de
Vergelijk

€23,95

Informatie

HR Gevelcreme

HR Gevelcreme is een impregneercreme met 25 % werkbare stof speciaal voor metselwerk. Impregneermiddel dat zeer eenvoudig met een blokkwast of roller aangebracht kan worden. Duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar in 5 en 12,5 liter verpakking
Vergelijk

€119,95

Informatie

HR Betoncreme

HR Betoncreme is een impregneercreme speciaal voor beton die gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar 5 en 15 liter verpakkingen
Vergelijk

€129,95

Informatie

Remmers Gevelcrème 25

Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€99,95

Informatie

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€33,95

Informatie

Remmers Funcosil FC PLUS

Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€35,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »