Bestrating impregneren met ons impregneermiddel voor terras en tuintegels

Bestrating impregneren

Voor de levensduur en kwaliteit van uw bestrating, terras en tuintegels bieden wij in ons assortiment impregneermiddelen van de beste kwaliteit. Bestrating impregneren kunt u zelf doen. Heeft u tuintegels, natuursteen of andere terrastegels? De Impregneermiddelenspecialist verkoopt alle soorten impregneermiddelen voor steen, bestrating en andere toepassingen. Wij vertellen u graag meer over impregneren van terrassen en bestrating met bijvoorbeeld natuursteen.

Terras met natuursteen onderhouden

Want, wat is het doel van een terras met natuursteen onderhouden? Het belangrijkste is dat u zo lang mogelijk van uw natuurstenen terras of tuintegels kunt genieten. En dat u uw terras makkelijk kunt schoonmaken. Als u buiten zit wilt u op een mooi terras zitten en dat vraagt om onderhoud met de juiste producten, zoals impregneermiddel voor terrassen. Doordat u natuursteen of andere steensoorten gaat impregneren brengt u een beschermlaag aan. Met het impregneermiddel verzadigt u de steen, dit kan een impregneercrème of impregneervloeistof zijn. Hierdoor worden de poriën van de natuurstenen opgevuld waardoor er een vuil- en waterafstotende laag ontstaat. Na de behandeling met een impregneermiddel voor natuursteen blijft uw terras, vloer of wand langer mooi en is deze makkelijker te onderhouden.

Impregneren met vloeistof of impregneercrème 

Zoals we vertelden kunt u voor het impregneren van de bestrating van uw terras een vloeistof of crème gebruiken, met oplosmiddel of op waterbasis. Voor het beste resultaat gebruikt u bij een vloeistof de vloeimethode. Met de vloeimethode maakt u gebruik van een lage drukspuit waarmee u het impregneermiddel rustig en gelijkmatig over de bestrating vernevelt. Vernevelen is de beste manier om het impregneermiddel uit te spreiden over uw terras of tuintegels. Let er wel op dat u voldoende impregneervloeistof aanbrengt, want te weinig impregneermiddel zal een minder goed resultaat bieden. Vervolgens moet de laag vloeistof goed intrekken in de bestrating. Het kan verstandig zijn de verneveling te herhalen voor het beste resultaat. 

Impregneercrème voor natuursteen

Ook kunt u kiezen voor een impregneercrème voor natuursteen. Voor een optimaal resultaat moet u de impregneercrème aanbrengen met een vachtroller die niet pluist. Zeker bij verticale oppervlakten adviseren wij gebruik te maken van een impregneercrème en geen impregneervloeistof. Voor alle soorten bestrating met natuursteen is de crème toepasbaar. Doordat het middel wat dikker is krijgt het langer de tijd om goed in te trekken in de natuursteen of andere bestrating. Impregneer crème voor natuursteen en bestrating is een eenvoudig en effectief impregneermiddel om zelf te gebruiken. 

Voorbereidingen impregneren bestrating

Voordat u natuursteen of andere bestrating gaat impregneren met een specifiek impregneermiddel is het van belang dat de ondergrond goed schoon is. Restanten van bijvoorbeeld reinigingsmiddel dienen vooraf verwijderd te worden. Op een schone bestrating werkt het impregneermiddel veel beter. Wat nog wel eens vergeten wordt is dat de opname van het middel zorgt voor een optimale impregnerende werking. Dit is dan ook weer afhankelijk van het poriënvolume van de natuursteen die u gaat impregneren, net als het vochtgehalte. Om die reden moet natuursteen voor het impregneren droog en schoon zijn. 

Stappenplan natuursteen impregneren

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen voor het impregneren van natuursteen te volgen:
 • Ondergrond in juiste staat brengen. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het belangrijk dat de ondergrond van het natuursteen droog en schoon is voordat u gaat impregneren.
 • Er dient voldoende impregneermiddel over de het gehele oppervlakte aangebracht te worden. 
 • Het impregneermiddel dient vloeiend aangebracht te worden. Nadat het middel in de natuursteen ondergrond is opgenomen kunt u de behandeling zo nodig herhalen.
 • Nadat het impregneermiddel in de ondergrond is opgenomen, dient de behandeling nog één of twee keer nat-in-nat herhaald te worden. Let op! Bij meerdere lagen altijd nat-in-nat werken: nooit de eerste laag laten opdrogen en dan een 2e laag aanbrengen.
 • Alle vlakken na het impregneren afnemen met een wisser. Behandel alle vlakken in eens, zonder onderbreking, want daarmee voorkomt u oneffenheden. 
 • Sommige materialen kunnen door het impregneermiddel iets donkerder worden. Wij adviseren eerst een proefstukje op te zetten. Zorg er altijd voor dat er geen impregneermiddel op de ondergrond zichtbaar blijft. Gebruik na toepassing altijd een rubberen vloertrekker of niet pluizende doek. Probeer ongelijkmatige verbruikshoeveelheden, tocht en grote temperatuurverschillen op de ondergrond te voorkomen, want dit kan oneffenheden tot gevolg hebben. 
 • Gereedschap dat nodig is voor het impregneren van bestrating bestaat uit onder andere een lage drukspuit, MV2-pomp, kwast en een niet pluizende verfroller. Deze materialen moeten met water gereinigd worden. Wanneer u kiest voor een impregneercrème om uw natuursteen of andere bestrating te impregneren adviseren wij u altijd een niet pluizende verfroller te gebruiken.
 • Controleer uw werk terwijl u aan het impregneren bent en verwijder overtollige crème na circa 30 minuten met een niet pluizende doek zodat er geen restanten achterblijven.

Resultaat na waterafstotend maken van bestrating

Na het impregneren van natuursteen of uw bestrating wordt de opname van water en andere vloeibare stoffen verminderd met circa 95%. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het soort bestrating en natuursteen dat geïmpregneerd is. Door te impregneren wordt er als het ware een beschermlaag aangebracht. Het uiterlijk en de uitstraling van de bestrating zal door het impregneren onaangetast blijven. De natuurlijke uitstraling van uw terras of tegelvloer van natuursteen blijft dus behouden.

Impregneren natuursteen tegels

Impregneren van natuursteen kunt u zowel bij nieuwe als bij bestaande vloeren doen. Wel moet u rekening houden met een aantal aspecten als u nieuwe natuursteen tegels gaat impregneren. Natuursteen kan op zijn vroegst ca. 4 weken nadat de vloer gelegd is geïmpregneerd worden. Zowel de lijm als het voegmiddel moeten voldoende droog en uitgehard zijn. Als u te vroeg gaat impregneren kan vocht zich onder de tegels gaan opsluiten. Natuursteen impregneermiddel van de Impregneermiddelenspecialist is ademend (damp open), maar teveel vocht is funest. Geef uw nieuwe natuurstenen vloer rust en als u deze een aantal keer gedweild heeft (zonder zeep!) ziet u wat het met de kleur doet. Kiest u voor een transparant of kleurverdiepend natuursteen impregneermiddel? Wij adviseren u graag.

Voordelen bestrating impregneren

Uw bestrating impregneren ofwel vuil- en waterafstotend maken heeft diverse voordelen:

 • Er zal nagenoeg geen vuil meer intrekken
 • De bestrating is veel makkelijker te reinigen
 • Voorkomt schimmel en algen groei
 • Zure regen zal de stenen en het voegwerk niet meer aantasten
 • Voorkomt vorstschade
 • Uw bestrating, terras of tuintegels blijven veel langer mooi

Zelf natuursteen impregneren

Zelf uw bestrating impregneren is niet moeilijk. Als u precies de gebruiksaanwijzing volgt dan kan er niets fout gaan. U kunt veel geld uitsparen en u heeft bovendien zelf alles in de hand. Zoals u kunt lezen is het impregneren van natuursteen of andere soorten bestrating altijd zinvol.

Bestel impregneermiddel online

De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen voor het zelf impregneren van uw bestrating. Bekijk onze webshop met alle impregneermiddelen van de beste kwaliteit die ook nog eens zeer eenvoudig zijn in gebruik. Voor meer informatie en een vakkundig advies over natuursteen impregneren en andere impregneermiddelen kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen via tel. 0348 - 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer

Sikagard-907 W 5 liter

Sikagard®-907 W is ontworpen om op doeltreffende wijze bestrating en poreuze ondergronden te beschermen tegen water, olie en andere verontreinigende stoffen
Vergelijk

€75,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkocht impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Toepassen op o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€59,95

Informatie

HR WB-Wetlook

HR WB-Wetlook is een hoogwaardig watergedragen impregneermiddel met een sterk kleurverdiepend effect. Deze gevelimpregneer geeft de ondergrond een aantrekkelijke wetlook. verkrijgbaar in 5 en 10 liter
Vergelijk

€119,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

Remmers Funcosil OFS Beton impregneermiddel

Betonvloer impregneren met Remmers Funcosil OFS. Milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Maak uw betonvloer en natuursteen vuil- en waterafstotend. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verp
Vergelijk

€34,95

Informatie

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een Kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€104,95

Informatie

Remmers Funcosil SL

Remmers Funcosil SL is een Kleurloze.hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis voor o.a. voor kalkhoudende natuursteen met een zeer goed indringvermorgen verkrijgbaar in 5 en 30 liter verpakking.
Vergelijk

€99,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »