Cabriodak impregneren

Het is verstandig om regelmatig uw cabriodak te impregneren met een specifiek cabriodak impregneermiddel om vochtproblemen zoals bijvoorbeeld doorlekken, schimmelvorming en algen aangroei te voorkomen. Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel bestaande als nieuwe cabriodaken of cabriokappen heeft de Impregneermiddelen Specialist een geweldig product in huis, namelijk; Nr.1 Textiel Protector

Cabriodak reinigen

Regelmatig reinigen mensen hun cabriodak met een standaard reinigingsmiddel. Hierdoor wordt echter de water- en vuilafstotende laag verwijderd. Hou er dus rekening mee dat de cabriokap na reiniging met een standaard reinigingsmiddel niet meer vuil- en waterafstotend is. Ook reinigen mensen hun cabriodak met een groene zeep of andere “vettige” reiniger die een onzichtbare vettige laag achterlaat. Zelfs na vele malen naspoelen is deze onzichtbare laag nog aanwezig. Deze laag is een prima voedingsbodem voor algen en schimmels. Reinig u cabriodak dus nooit met een groene zeep of standaard reiniger. De textiel reinigers die Impregneermiddelen Specialist aanbiedt zijn onder andere ook ontwikkeld voor het reinigen van een cabriodak. Ze zijn van professionele kwaliteit en zijn nu ook via onze webwinkel www.impregneermiddelenspecialist.nl beschikbaar voor de particulier. Onze cabriodak reiniger reinigt alle soorten cabriodaken. Na het reinigen dient u echter wel altijd uw cabriodak weer waterdicht te maken.

Impregneren cabriodak

Het impregneren van uw cabriodak is erg belangrijk voor het behoud van uw cabriodak. Het cabriodak impregneermiddel maakt niet alleen uw cabriodak waterdicht maar zorgt er ook voor dat uw cabriodak nagenoeg niet wordt aangetast door UV licht en door vuil. Door uw cabriodak waterdicht te maken met een cabriodak impregneermiddel voorkomt u problemen en zal uw cabriodak langer meegaan. Het impregneren van uw cabriodak kent de volgende voordelen:

 • Maakt uw cabriodak waterdicht
 • Maakt uw cabriodak vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.)
 • Maakt uw cabriodak minder gevoelig door aantasting en verkleuring door UV-licht
 • Maakt uw cabriodak minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • Makkelijker reiningen / verwijderen van vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.
 • Cabriodak gaat langer mee

Toepassingen

Het impregneermiddel van Impregneermiddelen Specialist is op allerlei textielsoorten te gebruiken. Zo kunt u ons impregneermiddel gebruiken op stoffen op basis van de volgende vezels:

Sonnenland is samen met Sintex het beste materiaal wat er te koop is voor uw cabriolet. Deze twee materialen zijn identiek aan elkaar qua uiterlijk, maar de samenstelling van de weefsels en dichtingslaag van Sintex is iets moderner en beter van kwaliteit. Uw cabriodak is prima te impregneren met Nr.1 Textiel Protector als het een Sonnenland of Sintex cabriodak betreft.

Eigenschappen van impregneermiddel voor een cabriokap

Ons impregneermiddel voor een cabriodak kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle textielsoorten
 • Op waterbasis
 • Textiel blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, direct na het impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Ondergrond impregneren cabriodak

Voordat u kunt beginnen met het impregneren/waterdicht maken van uw cabriokap dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig droog is. Ook dient vervuiling op uw cabriodak voldoende te zijn verwijderd (denk aan onder andere algemene vervuiling, vogelpoep, regenstrepen, algen en schimmels). Alleen dan is een optimaal resultaat gegarandeerd. U zult begrijpen dat als u een vuile cabriokap gaat impregneren het cabriodak impregneermiddel niet voldoende zal intrekken. Voor reiniging van uw cabriodak adviseren wij u gebruik te maken van onze speciaal hiervoor ontwikkelde reiniger Nr.1 Textiel Cleaner

Zelf uw cabriodak impregneren? Bestel online impregneermiddel

Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist. Als specialistisch bedrijf werken wij alleen met de beste merken en beste bestandsdelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is. Wanneer u besluit om zelf uw cabriodak te impregneren kunt u hoge kosten voorkomen. Zelf uw cabriodak of cabriokap impregneren is helemaal niet zo moeilijk. Wanneer u zelf handig bent en goed de gebruiksaanwijzing volgt kan een kind de was doen.
Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van uw cabriokap. Voor meer informatie en een vakkundig advies over het impregneren van een cabriodak en het vooraf reinigen van uw cabriodak, kunt u contact opnemen met ons 0348 - 22 07 10.

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »