Rubber coating

Rubber coating is in eerste instantie ontwikkeld voor de professionele markt. Maar bij de Impregneermiddelen Specialist is het nu ook beschikbaar voor de consument. Rubber coating van Impregneermiddelen Specialist is van zeer professionele kwaliteit en gemakkelijk te verwerken. Dit kunt u al zien wanneer u het deksel van onze rubber coating verwijderd. U zult hier geen laagje water op zien staan zoals bij een aantal andere merken die vloeibaar rubber aanbieden. Rubber coating is een afdichtende en beschermende rubber coating die na droging niet meer vloeibaar zal zijn. Rubber coating heeft een zeer goede hechting op vrijwel alle ondergronden en is daardoor dé universele afdichter en beschermer voor vele soorten toepassingen.

Toepassingsgebieden rubber coating

Rubber coating van het merk EcoProof is geschikt voor het afdichten, beschermen en repareren van: vloeren, wanden, muren, daken, naden, voegen en scheuren, aansluitingen, doorvoeren en constructiedelen.

Rubber coating van EcoProof hecht op onder andere beton, steen, hout, PVC, zink, bitumen, glas en metaalen is zeer geschikt voor natte cellen (badkamers), buisdoorvoeren, dilatatievoegen, kozijnaansluitingen, maaivelddetails, daken, dakgoten en voor het beschermen tegen erosie en corrosie. Het maakt het de ideale afdichter en rubber coating voor de bouw, de installatie- en daktechniek en voor de tuin-, vijver- en zwembadbouw.

Eigenschappen van rubber coating

Rubber coating kent de volgende bijzonder eigenschappen:

 • Sneldrogend
 • Naadloos en daardoor volledig waterdicht en luchtdicht
 • Zout- en chemicaliën bestendig
 • 15 jaar productgarantie
 • Volledig en zeer goed hechtend op vrijwel alle ondergronden (zonder gebruik van reinigers)
 • Geurloos, geen bitumendampen en geen schadelijke dampen
 • Temperatuurbestendigheid van -40°C tot +160°C
 • Zeer flexibel en tot 800% elasticiteit
 • Zeker 40 jaar bestendig tegen UV-straling
 • Thermisch stabiel, ongevoelig voor temperatuursschommelingen
 • 100% brandveilig, geen open vuur nodig, koud aan te brengen
 • Milieuvriendelijk, op waterbasis, oplosmiddelenvrij, vrij van voc's
 • Overschilderbaar met zowel acryl- als alkydverf. Bij alkydverf kan droogvertraging optreden. Altijd vooraf testen.

Rubber coating van EcoProof is water- en dampdicht en kan vanwege de hoge, blijvende elasticiteit tot wel 800% de werking van verschillende ondergronden opvangen. Het ecologische product op waterbasis is niet giftig, absoluut oplosmiddel- en VOC-vrij en vriendelijk voor de gebruiker en het milieu. De weer-, UV- en chemicaliënbestendigheid maken van rubber coating een duurzaam product. Een groot voordeel is verder dat er geen open vuur bij nodig is. Rubber coating wordt koud aangebracht en dat is een veilige gedachte.

Rubber coating voor uw vloer

Rubber coating in de toepassing voor de vloer biedt vooral bescherming voor de waterdichtheid. De duurzame beschermende rubber coating is toepasbaar op de meest uiteenlopende materialen. Complexe vormen zijn gemakkelijk te behandelen en dus volledig waterdicht te maken en/of te beschermen. Zo kunt u rubber coating perfect gebruiken als waterdichte laag voor onder uw vloer. U brengt eerst de rubber coating aan op de vloer. U kunt vervolgens op deze rubber coating gemakkelijk uw vloertegels leggen. Rubber coating is dus prima toe te passen voor uw vloer in onder andere uw badkamer of andere natte cellen.

Rubber coating voor uw dak

Rubber coating in de toepassing voor het dak biedt net als bij toepassing voor de vloer vooral bescherming voor de waterdichtheid. De duurzame beschermende rubber coating is toepasbaar op de meest uiteenlopende materialen zoals; bitumen, leien, dakpannen en kunststof. Complexe vormen zijn gemakkelijk te behandelen en dus volledig waterdicht te maken. Zo kunt u rubber coating perfect gebruiken voor reparaties aan uw dak. U brengt simpelweg de rubber coating aan op het dak met een kwast of roller ter bescherming.

Toepassingsgebieden

Rubber coating is te gebruiken voor:

 • waterdicht maken van uw vloer
 • waterdicht maken van uw dak
 • waterdicht maken van uw badkamer
 • waterdicht maken/ repareren/ renoveren van uw dakgoot
 • luchtdicht maken van kozijn aansluitingen
 • waterdicht maken van uw kelder
 • waterdicht maken van uw vijver
 • waterdicht maken van plantenbakken
 • waterdicht maken van uw waterbassin

Verwerking rubber coating

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen bij het toepassen van rubber coating:

 • Zorg dat de ondergrond droog, schoon en vetvrij is. Het gebruik van een speciale (lees alkalische) reiniger is overbodig.
 • De inhoud goed mengen totdat er een homogene kleur ontstaat. Mengen met een elektrische mixer met hoog toerental wordt ontraden. Met een roerstaaf met de hand mengen werkt prima.
 • Breng rubber coating van EcoProof aan. Zorg altijd voor de juiste laagdikte (zie "verbruik" hieronder). Het product mag na 24 uur belast worden met (regen)water.

Let op!! Naden, hoeken, doorvoeren, scheuren en lekkages dienen voorbehandeld te worden op de volgende manier:

 • Breng met een (blok) kwast langs en over de te beschermen constructie een 1e laag rubber coating aan.
 • Breng vervolgens in de nog natte substantie een laag Geotextiel aan.
 • Breng meteen een 2e laag rubber coating aan op de zojuist aangebrachte Geotextiel. Doe dit op een zodanige manier dat de Geotextiel volledig is afgedekt.

De omgevingstemperatuur dient minimum 5°C te zijn. Niet gebruiken op natte of bevroren ondergrond of in verwachting van neerslag de komende 24 uur. Onmiddellijke uitharding van 80% en volledige uitharding binnen de 72 uur. Bij een temperatuur van 21°C en 50% relatieve vochtigheid zal een volledige verharding plaatsvinden binnen 24 uur.

Verbruik rubber coating

1,2 L/m2 voor een afgewerkte laagdikte te krijgen van 1 mm Afgewerkte laagdikte voor beton en dakreparaties 2 mm (verbruik dus 2,4 L/m2) Afgewerkte laagdikte voor metaal 1 mm (verbruik dus 1,2 L/m2)

Rubber coating spray

Wij bieden bewust geen rubber coating sprayaan en wel om de volgende 3 redenen:

 • Rubber coating spray is verhoudingsgewijs veel duurder dan de te smeren/rollen versie
 • Rubber coating spray is totaal niet milieuvriendelijk en bevat vaak zeer schadelijke inhoud voor degene die er mee moet werken. Denk aan irritaties luchtwegen en ogen
 • Rubber coating spray is gevoelig voor wind (denk aan spuitnevel)

Impregneermiddelen Specialist raadt u dan ook af om rubber coating spray te kopen. Wanneer u besluit om zelf uw dakreparaties of dakgootreparaties zelf uit te voeren kunt u het beste gebruik maken van rubber coating om hoge kosten te voorkomen.

Rubber coating bestellen

Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist en dan hebben we het niet alleen over impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf werken wij alleen met de beste merken en beste bestanddelen. Doordat wij echter rubber coating groot inkopen en een lagere overhead hebben is de rubber coating die wij aanbieden meestal goedkoper dan bij andere partijen. Kwalitatief zijn ze daarnaast onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook uitstekend is. Kortom niets houdt u tegen om rubber coating bij Impregneermiddelen Specialist te kopen.

Samen met rubber coating van EcoProof brengen wij het sterke, elastische GeoTextiel op de markt. Dit niet-geweven doek wordt in combinatie met rubber coating gebruikt om naden, kieren en scheuren te overbruggen. Het Geotextiel dient als wapeningsvlies. Rubber coating van EcoProof kunt u bij Impregneermiddelen Specialist in diverse volumes kopen. Zo is rubber coating verkrijgbaar in 1 liter, 5 liter, 10 liter en 20 liter.

Voor meer informatie en een vakkundig advies over rubber coating, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 1 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc zowel boven als onder de grond.
Vergelijk

€29,95

Informatie

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 5 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc. zowel boven als onder de grond
Vergelijk

€119,95

Informatie

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 10 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc. zowel boven als onder de grond
Vergelijk

€224,95

Informatie

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 20 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® van EcoProof is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating. Wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen of waterdicht maken van dak, dakgoot, beton, metaal, hout, pvc. Bruikbaar in zwembaden. Verkrijgbaar
Vergelijk

€385,95

Informatie

EcoProof Geotextiel 15 cm x 25 meter

Niet geweven Profextiel eenvoudig te gebruiken, soepel en rekbaar. De eigenschappen van Profextiel blijven hetzelfde onder droge of vochtige omstandigheden.
Vergelijk

€42,71

Informatie

HR Gevelproducten HR Profreiniger

Voor het reinigen en ontvetten van ( tegel )vloeren, daken en wanden, Bitumineuze ondergronden en ( zinken ) goten enz. HR Profreiniger tast staal, legeringen, aluminium en kunststoffen niet aan.
Vergelijk

€11,95

Informatie

Remmers Prof-Afdichting 2K ( Bit 2K )

Prof-Adichting 2K is een Oplosmiddelvrije, kunstharsgemodificeerde bitumen kelderafdichting met rubber vulstoffen leverbaar in 10 KG en 25 kg.
Vergelijk

€164,53

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »