Bootkussens impregneren

Het is verstandig op regelmatig uw bootkussens te impregneren. Op die manier blijven uw bootkussens waterafstotend en vuilafstotend. Dit is erg belangrijk gezien het feit dat er op de bootkussens vaak wordt gegeten en gedronken en soms zelfs wordt geslapen. Bovendien vermenigvuldigen de bacteriën zich ook vaak tijdens de stallingsperiode van de boot, zodat er een muffe stank ontstaat in uw interieur. Na het impregneren van uw bootkussens blijven ze langer mooi en voorkomt u bovenstaande problemen.
Om uw bestaande of nieuwe bootkussenste impregneren, waterdicht en vuilafstotend te maken heeft Impregneermiddelen Specialist Nr.1 Textiel Protector. Voordat u echter uw bestaande bootkussens gaat impregneren is het belangrijk om uw bootkussens goed te reinigen.

Bootkussens reinigen

Voordat u uw bootkussens gaat impregneren is het belangrijk dat u de bootkussens reinigt. Doe dit echter nooit met een standaard reiniger of met een groene zeep. Er blijft dan namelijk altijd een vettig laagje achter (ook na zeer goed naspoelen) waarop schimmels en algen prima kunnen groeien. Bovendien is de werking van een standaard reiniger een stuk minder. Dit komt omdat standaard reinigers in principe helemaal niet zijn ontwikkeld voor textiel. Textiel gaat namelijk meestal de wasmachine in.

Reiniger voor bootkussens

Wanneer u uw bootkussen verantwoord wilt reinigen, kunt u het beste gebruik maken van onze Nr.1 Textiel Cleaner. Deze reiniger is zeer geschikt voor het reinigen van onder andere bootkussens. Deze reiniger is van professionele kwaliteit en is via onze webwinkel ook beschikbaar voor particulieren. Onze Nr.1 Textiel Cleaner reinigt zowel uw bootkussens op basis van natuurlijke vezels, synthetische vezels als een combinatievan beiden. Let op, u dient altijd na het reinigen van uw bootkussens, de bootkussens opnieuw te impregneren.

Zelf uw bootkussens impregneren

Het impregneren van bootkussens is erg belangrijk voor het behoud ervan. Het impregneermiddel voor uw bootkussens maakt deze niet alleen waterdicht maar zorgt er ook voor dat uw bootkussens niet worden aangetast door UV licht en door vuil.
Door uw bootkussens zelf te impregneren kunt u veel geld besparen. Bij de Impregneermiddelen Specialist kunt u gemakkelijk impregneermiddelen voor uw bootkussens bestellen, waardoor u al de volgende dag kun beginnen met het impregneren van uw bootkussens.

Voordelen

Het impregneren van uw bootkussens kent vele voordelen. Het maakt uw bootkussens:

 • waterafstotend
 • vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken en regenstrepen)
 • minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht
 • minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • gemakkelijker te reinigen

Kortom; uw bootkussens gaan langer mee.

Toepassingen

Het impregneermiddel Nr.1 Textiel Protector van Impregneermiddelen Specialist is op allerlei textielsoorten te gebruiken. Zo kunt u ons impregneermiddel gebruiken op stoffen op basis van:

Sunbrella is één van de betere materialen van wat er te koop is voor uw bootkussens. Uw bootkussens van Sunbrella zijn prima te impregneren met Nr.1 Textiel Protector.

Eigenschappen van ons impregneermiddel

Ons impregneermiddel kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle bootkussens
 • Op waterbasis
 • Bootkussens blijven na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het bootkussen mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Bestel impregneermiddel voor uw bootkussens

Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al een specialist op het gebied van impregneermiddelen. Daarom gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestanddelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, verbluffend is.
Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan om uw bootkussen waterdicht te maken. Voor meer informatie en een vakkundig advies om uw bootkussens waterdicht te maken/te impregneren, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »