Tent of Tentdoek impregneren

Uw tent of tentdoek kunt u het beste regelmatig impregneren met een tent impregneermiddel om vochtproblemen zoals bijvoorbeeld doorlekken, schimmelvorming en algen aangroei te voorkomen. Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel bestaande als nieuwe tenten heeft Impregneermiddelen Specialist een perfect impregneermiddel in huis met de naam; Nr.1 Textiel Protector.

Tent of Tentdoek reinigen

Het komt veel voor dat de tent of het tentdoek wordt gereinigd met een algemeen reinigingsmiddel wanneer de tent vuil is. Door deze reiniging wordt veelal de waterafstotende laag ofwel het tent impregneermiddel ook flink aangetast. Resultaat is een lekkende of doorslaande tent waarin het niet fijn meer vertoeven is. De fout die de meeste mensen maken is om een tent of tentdoek te reinigen met een groene zeep of een andere standaard reiniger. Het gevaar van het schoonmaken van een tent of tentdoek met een standaard reiniger of groene zeep is dat dit een onzichtbaar vettig laagje achterlaat, zelfs na goed spoelen. Sterker nog, laat dit laagje nu juist een perfecte voedingsbodem zijn voor algen en schimmels. Bovendien is de werking van standaard reinigers vaak maar matig op tent of tentdoek. Dit komt dan ook omdat deze reinigers niet zijn ontwikkeld voor textiel.

Tent of Tentdoek reiniger

De textiel reinigers die Impregneermiddelen Specialist aanbiedt zijn ontwikkeld voor het reinigen van een tent en tentdoek. Ze zijn van professionele kwaliteit en zijn nu ook via onze webwinkel beschikbaar voor de particulier. Onze tent en tentdoekreiniger reinigt zowel tenten en tentdoeken op basis van natuurlijke vezels als synthetische vezels als een combinatie van beiden.
Let op: u dient altijd na het reinigen van uw tent, de tent opnieuw waterdicht te maken.

Impregneren tentdoek of tent

Het impregneren of waterdicht maken van uw tent of tentdoek is erg belangrijk voor het behoud van uw tent. Het tent impregneermiddel maakt niet alleen uw tent waterdicht maar zorgt er ook voor dat uw tent of tentdoek niet wordt aangetast door UV licht en door vuil. Door uw tent te impregneren of waterdicht te maken met een impregneermiddel voor uw tent voorkomt u veel problemen en zal uw tent of tentdoek veel langer meegaan.

Voordelen tent impregneren

Het waterdicht maken van uw tent of tentdoek met ons impregneermiddel heeft de volgende voordelen:

 • Maakt uw tent waterdicht
 • Maakt uw tent vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.) 
 • Maakt uw tent minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht 
 • Maakt uw tent minder gevoelig voor groene aanslag, algen en schimmels inclusief weervlekken 
 • Geschikt voor textiel op basis van natuurlijke en synthetische vezels of een combinatie hiervan 
 • Makkelijker reinigen en verwijderen van vogelpoep, spinnenvlekken en regenstrepen 
 • Tent gaat veel langer mee

Tent impregneermiddel of Tent impregneerspray voor alle soorten textiel

Het tent impregneermiddel of tent impregneerspray van Impregneermiddelen Specialist is op allerlei textielsoorten te gebruiken. Zo kunt u ons tent impregneermiddel of tent impregneerspray gebruiken op stoffen op basis van de volgende vezels:

 • Natuurlijke vezels (katoen tent / linnen tent) 
 • Synthetische vezels (nylon tent / polyester tent / polyamide tent ) 
 • Combinatie natuurlijke en synthetische vezels (polycotton tent = combinatie polyester met katoen), ofwel meng vezels

Let op, laat u zich niets wijs maken. Er zijn leveranciers die per textielsoort een impregneermiddel aanbieden. Dit is puur uit verkooptechnisch oogpunt gedaan. U dient dan immers vaak voor iedere textielsoort een impregneermiddel aan te schaffen. Ons impregneermiddel voor tent of tentdoek is universeel en is dan ook uitstekend geschikt voor vele andere toepassingen op textiel.

Eigenschappen van onze Tent impregneerspray / tent impregneermiddel

Eigenschappen van onze tent impregneerspray / tent impregneermiddel:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit 
 • Zeer goed waterafstotend 
 • Vuilafstotend 
 • Dampdoorlatend 
 • UV-bestendig 
 • Extreem lange effectiviteit 
 • Universeel voor alle textielsoorten 
 • Op waterbasis 
 • Textiel blijft na behandeling ademen 
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden 
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Ondergrond impregneermiddel tent

Voordat u kunt beginnen met het impregneren / waterdicht maken van uw tent dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig droog is. Ook dient vervuiling op de tent voldoende te zijn verwijderd (denk aan o.a.; algemene vervuiling, vogelpoep, regenstrepen, algen, schimmels, etc.) Alleen dan is een optimaal resultaat gegarandeerd. U zult begrijpen dat als u een vuile tent gaat impregneren het tent impregneermiddel niet voldoende zal intrekken. Voor reiniging van uw tent adviseren wij u gebruik te maken van onze speciaal hiervoor ontwikkelde reinigers.

Prijs tent impregneerspray / tent reiniger

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestandsdelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is. Vindt hier meer over het zelf impregneren van uw tent.

Tent impregneermiddel

De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van uw tent. Voor meer informatie en een vakkundig advies over het waterdicht maken van een tent en het vooraf reinigen van uw tent, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »