Zonwering impregneren - impregneermiddel voor textiel

Uw zonwering in de vorm van zonnescherm, markies, luifel, parasol of horecaparasol kunt u het beste regelmatig impregneren met een impregneermiddel dat specifiek geschikt is voor zonwering om vochtproblemen zoals bijvoorbeeld doorlekken, schimmelvorming en algen aangroei te voorkomen.
Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel bestaande als nieuwe zonwering heeft Impregneermiddelen Specialist een perfect impregneermiddel in huis met de naam; Nr.1 Textiel Protector. Maar voordat u uw zonwering gaat impregneren is het belangrijk om in het geval van bestaande zonwering, deze eerst grondig te reinigen.

Reinigen zonwering

Het komt veel voor dat markiezen, zonneschermen en (horeca)parasols worden gereinigd met een algemeen reinigingsmiddel wanneer deze vuil zijn. Door deze reiniging wordt veelal de waterafstotende laag ofwel het impregneermiddel van de zonwering ook flink aangetast. Het resultaat is een lekkende en snel vervuilende zonwering. Iets waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Zeker bij horecaparasols is het enorm belangrijk dat de parasol er fris en schoon bij staat, zodat het de klant uitnodigt om op het terras te komen zitten.
De fout die de meeste mensen maken is om hun zonwering, markies, zonnescherm, (horeca)parasol te reinigen met een groene zeep of een andere standaard reiniger. Het gevaar van het schoonmaken van zonwering met een standaard reiniger of groene zeep is dat dit een onzichtbaar vettig laagje achterlaat. Zelfs na grondig naspoelen is dit vaak nog niet helemaal verwijderd. Het grote probleem zit hem in het feit dat dit vettige laagje een hele goede voedingsbodem is voor algen en schimmels.
Buiten bovenstaand nadeel is de werking van standaard reinigers vaak maar zeer matig op zonwering. Dit komt dan ook omdat deze reinigers niet zijn ontwikkeld voor textiel.

Zonwering reiniger

De textiel reinigers die de Impregneermiddelen Specialist aanbiedt zijn onder andere speciaal ontwikkeld voor het reinigen van zonwering. Ze zijn van professionele kwaliteit en zijn nu ook via onze webwinkel www.impregneermiddelenspecialist.nl beschikbaar voor de particulier. Onze textiel reiniger reinigt zowel zonwering op basis van natuurlijke vezels, synthetische vezels als een combinatie van beiden. Let op, u dient altijd na het reinigen van uw zonwering, de zonwering opnieuw waterdicht te maken.

Zelf uw zonnescherm impregneren

Het impregneren/waterdicht maken van uw zonnescherm is erg belangrijk voor het behoud van uw zonnescherm. Het impregneermiddel voor zonwering maakt niet alleen uw zonnewering waterdicht maar zorgt er ook voor dat uw zonnescherm niet wordt aangetast door UV licht en door vuil. Door uw markiezen zelf te impregneren met een impregneermiddel specifiek voor zonwering voorkomt u veel problemen en zal uw zonwering veel langer meegaan. Bovendien bespaart u met het zelf impregneren van uw zonnescherm veel geld. U kunt bij de Impregneermiddelen Specialist prima zelf de beste impregneermiddelen bestellen en al de volgende dag beginnen met impregneren.

Voordelen impregneermiddel voor zonwering

Het impregneermiddel van de Impregneermiddelen Specialist kent meerdere voordelen:

 • Maakt uw zonnewering waterdicht
 • Maakt uw zonnescherm vuilafstotend denk hierbij aan vogelpoep, spinnenvlekken en regenstrepen
 • Maakt uw zonwering minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht
 • Maakt uw zonnescherm minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • Geschikt voor textiel op basis van natuurlijke-, synthetische vezels of een combinatie hiervan.
 • Makkelijker reinigen en verwijderen van vogelpoep, spinnenvlekken en regenstrepen
 • Zonwering gaat veel langer mee

Eigenschappen

Ons impregneermiddel voor zonnewering kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle textielsoorten
 • Op waterbasis
 • Textiel blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Toepassingen

Ons impregneermiddel voor zonnewering is universeel toepasbaarvoor:

 • Zonneschermen
 • Zonneschermdoek
 • Markies
 • Horecaparasols
 • Parasol
 • Zonneluifels

Impregneermiddel voor uw zonnewering bestellen

Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist in impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestanddelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, verbluffend is. Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van al uw zonwering. Voor meer informatie en een vakkundig advies over het impregneren en reinigen van uw zonwering kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »