Dakgoot reparatie

Nagenoeg geen enkele dakgoot is onderhoudsarm. Zelfs een goede dakgoot is onderhevig aan slijtage. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld bladeren die in de dakgoot terecht komen en daar blijven liggen en zorgen voor erosie in de dakgoot. Buiten het feit dat dakgoten dus regelmatig moeten worden schoongemaakt, dient er aan een dakgoot ook wel eens een reparatie te worden uitgevoerd of erger nog dient er een complete dakgoot renovatie plaats te vinden.Het is belangrijk om tijdig een dakgoot reparatie uit te voeren om zo verdere schade, met zelfs mogelijke waardevermindering aan uw woning te voorkomen. Wanneer u een dakgoot reparatie verwaarloosd zullen gevels binnen de kortste keren nat en groen worden van schimmel- en algengroei.

Dakgoot repareren

Het vervangen van een dakgoot bij slijtage is vaak niet noodzakelijk. Doordat vervanging van een dakgoot veel tijd kost en het bovendien niet handig is doordat men steigers nodig heeft om erbij te komen, is het een kostbare aangelegenheid. De meeste dakgoot vervangingen worden daardoor dan ook vaak door een loodgieter uitgevoerd in verband met hun expertise.Een reparatie aan een dakgoot kan echter heel goed zelf uitgevoerd worden. Door middel van vloeibaar rubber van EcoProof kunt u uw dakgoot gemakkelijk zelf repareren. Het vloeibaar rubber van EcoProof ook wel liquid rubber membrane genoemd dient dan als dakgoot coating.

Dakgoot coating

Op het moment dat u last heeft van een kapotte dakgoot, kunt u prima terecht bij de Impregneermiddelen Specialist. Met het vloeibaar rubber van EcoProof bieden wij u een perfect product aan dat zeer geschikt is om onder andere uw zinken dakgoot te repareren of zelfs uw complete dakgoot renovatie mee uit te voeren. Het vloeibaar rubber van EcoProof is blijvend elastisch en wordt in vloeibare toestand aangebracht. Na de droogtijd vormt het een naadloos membraan dat sterk elastisch is en perfect waterdicht.Wanneer u slechts een aantal slechte plekken in uw dakgoot heeft, dan is het voldoende om op enkel die plekken een dakgoot reparatie uit te voeren. Heeft u op meerdere plaatsen last van lekkage of slechte plekken in uw dakgoot, dan is het verstandig om een complete dakgoot renovatie uit te voeren met vloeibaar rubber.

Voordelen

Uw dakgoot reparatie met vloeibaar rubber uitvoeren kent de volgende voordelen:

 • Blijvend sterk
 • Gaat zeker 40 jaar mee
 • Geschikt voor zink, staal, aluminium, koper, beton en hout

Vloeibaar rubber ofwel liquid rubber membrane van EcoProof is onder andere perfect geschikt voor  het repareren van uw dakgoot. De hechting is uitstekend zonder dat er gebruik gemaakt dient te worden van externe reinigers en primers. Het repareren of renoveren van uw dakgoot wordt dankzij vloeibaar rubber van EcoProof een simpel uit te voeren klus.

Zelf uw dakgoot repareren

Zelf uw dakgoot repareren is niet zo moeilijk. Er zijn geen ingewikkelde gereedschappen of producten voor nodig. Tegenwoordig zijn er steeds meer producten op de markt waarmee u uw dakgoot reparatie heel eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Echter bestaan er tussen alle producten waaruit u kunt kiezen wel grote kwaliteitsverschillen. Het vloeibaar rubber dat wij bij de Impregneermiddelen Specialist verkopen is van EcoProof. Dit merk is van zeer goede kwaliteit en heeft een aantal zeer goede eigenschappen ten opzichte van andere producten.Bijzondere eigenschappen van vloeibaar rubber van Ecoproof zijn:

 • Sneldrogend
 • 100% waterdicht en luchtdicht
 • Zout- en chemicaliën bestendig
 • 15 jaar productgarantie
 • Zelfherstellend vermogen
 • Volledig en zeer goed hechtend (zonder gebruik van primers, reinigers)op vrijwel alle ondergronden zoals; kunststof, zink, staal, aluminium, beton en hout
 • Geurloos, geen bitumendampen en geen schadelijke dampen
 • Temperatuur bestendigheid van -40°C tot +160°C
 • Zeer flexibel en 800% elasticiteit
 • 100% UV bestendig, zeker 40 jaar bestendig tegen UV-straling
 • Naadloos, naden zijn zeer kritisch voor wat betreft de waterdichtheid in dakgoten
 • Thermisch stabiel, ongevoelig voor temperatuurschommelingen
 • 100% brandveilig, geen open vuur nodig, koud aan te brengen
 • Milieuvriendelijk, op waterbasis, oplosmiddelenvrij, vrij van voc's
 • Overschilderbaar met zowel acryl- als alkydverf. Bij alkydverf kan droogvertraging optreden. Altijd vooraf testen.

Stappenplan aanbrengen vloeibaar rubber

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen bij het toepassen van vloeibaar rubber als dakgoot coating:

 • Zorg dat de ondergrond droog, schoon en vetvrij is. Het gebruik van een speciale (lees alkalische) reiniger is overbodig. Ontvetten kunt u bijvoorbeeld doen met thinner of soortgelijk product.
 • De inhoud goed mengen totdat er een homogene kleur ontstaat. Mengen met een elektrische mixer met hoog toerental wordt ontraden. Met een roerstaaf met de hand is ook prima. Breng met een (blok) kwast de eerste laag vloeibaar rubber langs en over de te beschermen dakgoot reparatie aan.
 • Breng vervolgens in de nog natte substantie een laag Geotextiel aan. U kunt voor het aandrukken van de Geotextiel het beste een verfrollertje gebruiken.
 • Breng meteen een 2e laag vloeibaar rubber aan op de zojuist aangebrachte Geotextiel. Doe dit op een zodanige manier dat de Geotextiel volledig is afgedekt.

De omgevingstemperatuur dient minimum 5°C te zijn. Niet gebruiken op natte of bevroren ondergrond of in verwachting van neerslag de komende 24 uur. Onmiddellijke uitharding van 80% en volledige uitharding binnen de 72 uur. Bij een temperatuur van 21°C en 50% relatieve vochtigheid zal een volledige verharding plaatsvinden binnen 24 uur.

Verbruik dakgoot coating

1,2 L/m2 voor een afgewerkte laagdikte te krijgen van 1 mm Afgewerkte laagdikte voor dakgoot reparaties 2 mm (verbruik dus 2,4 L/m2)Een emmertje vloeibaar rubber van 5 liter is voldoende om ongeveer 4 á 5 meter dakgoot geheel te herstellen. Ter vergelijking; het vervangen van 1 strekkende meter dakgoot kost ongeveer 140 euro. 

Bestel vloeibaar rubber online

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist en dan hebben we het niet alleen over impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf werken wij alleen met de beste merken en beste bestanddelen. Vloeibaar rubber van Ecoproof is kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, verbluffend is. Doordat wij het vloeibaar rubber groot inkopen betaald u echter minder dan bij andere grote partijen. Samen met vloeibaar rubber van EcoProof brengen wij het sterke, elastische GeoTextiel op de markt. Dit niet-geweven doek wordt in combinatie met vloeibaar rubber gebruikt om naden, kieren en scheuren bij dakgoot reparatie te overbruggen. Het Geotextiel dient als wapeningsvlies en voor het opvangen van spanningen bij langere lengtes dakgoot. Wanneer u besluit om zelf uw dakgoot reparatie uit te voeren door gebruik te maken van vloeibaar rubber kunt u hoge kosten voorkomen. Zelf vloeibaar rubber aanbrengen is helemaal niet moeilijk. Wanneer u handig bent en goed de gebruiksaanwijzing volgt kunt u het gemakkelijk zelf doen. Bespaar dus kosten en bestel zelf vloeibaar rubber via de Impregneermiddelen Specialist. Vloeibaar rubber van EcoProof kunt u bij Impregneermiddelen Specialist in diverse volumes kopen. Zo is vloeibaar rubber voor uw dakgoot te repareren verkrijgbaar in 1 liter, 5 liter, 10 liter en 20 liter. Voor meer informatie en een vakkundig advies over vloeibare rubber, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 1 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc zowel boven als onder de grond.
Vergelijk

€29,95

Informatie

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 5 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc. zowel boven als onder de grond
Vergelijk

€119,95

Informatie

EcoProof Vloeibaar rubber Liquid Membrane 10 kg

Vloeibaar rubber Liquid Membrane® is een waterafdichtende en beschermende rubbercoating en wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig beschermen/waterdicht maken van o.a. dak, dakreparaties, beton, metaal, hout, etc. zowel boven als onder de grond
Vergelijk

€224,95

Informatie

EcoProof Geotextiel 15 cm x 25 meter

Niet geweven Profextiel eenvoudig te gebruiken, soepel en rekbaar. De eigenschappen van Profextiel blijven hetzelfde onder droge of vochtige omstandigheden.
Vergelijk

€42,71

Informatie

HR Gevelproducten HR Profreiniger

Voor het reinigen en ontvetten van ( tegel )vloeren, daken en wanden, Bitumineuze ondergronden en ( zinken ) goten enz. HR Profreiniger tast staal, legeringen, aluminium en kunststoffen niet aan.
Vergelijk

€11,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »