Parasol impregneren

Uw parasol kunt u het beste ieder jaar impregneren. Op die manier blijft uw parasol vrij van algen en schimmels en blijft uw parasol waterafstotend. Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel uw bestaande als nieuwe parasol heeft Impregneermiddelen Specialist een perfect impregneermiddel; Nr.1 Textiel Protector. Maar voordat u uw parasol gaat impregneren is het belangrijk om in het geval van een bestaande parasol, deze eerst grondig te reinigen.

Reinigen parasol

Het komt veel voor dat een parasol wordt gereinigd met een algemeen reinigingsmiddel. Door deze reiniging wordt veelal de waterafstotende laag ofwel het impregneermiddel van de parasol ook flink aangetast. Resultaat is een lekkende en snel vervuilende parasol. Iets waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Zeker bij horecaparasols is het enorm belangrijk dat de parasol er fris en schoon bij staat zodat zij de klant uitnodigen om op het terras te komen zitten.
De fout die de meeste mensen maken is om hun parasol te reinigen met een groene zeep of een andere standaard reiniger. Het gevaar van het schoonmaken van een parasol met een standaard reiniger of groene zeep is dat dit een onzichtbaar vettig laagje achterlaat. Zelfs na grondig naspoelen is dit vaak nog niet helemaal verwijderd. Het grote probleem zit hem in het feit dat juist op dit vettige laagje algen en schimmels prima kunnen gedijen.
Buiten bovenstaand nadeel is de werking van standaard reinigers vaak maar zeer matig op parasols. Dit komt dan ook omdat deze reinigers niet zijn ontwikkeld voor textiel.

Parasol reiniger

De textiel reinigers die Impregneermiddelen Specialist aanbiedt zijn onder andere speciaal ontwikkeld voor het reinigen van een parasol. Ze zijn van professionele kwaliteit en zijn nu ook via onze webwinkel beschikbaar voor de particulier. Onze textiel reiniger reinigt zowel uw parasol op basis van natuurlijke vezels, synthetische vezels als een combinatie van beiden. Let op, u dient altijd na het reinigen van uw parasol, de parasol opnieuw waterdicht te maken.

Zelf uw parasol impregneren

Het impregneren/waterdicht maken van uw parasol is erg belangrijk voor het behoud van uw parasol. Het impregneermiddel voor uw parasol maakt deze niet alleen waterdicht maar zorgt er namelijk ook voor dat uw parasol niet wordt aangetast door UV licht en door vuil. Door uw parasol zelf te impregneren met een impregneermiddel specifiek voor parasols voorkomt u veel problemen en zal uw parasol veel langer meegaan. Bovendien bespaart u met het zelf impregneren van uw parasol veel geld. U kunt bij Impregneermiddelen Specialist makkelijk zelf de beste impregneermiddelen bestellen en al de volgende dag beginnen met impregneren.

Voordelen impregneren van uw parasol

Het impregneren van uw parasol kent de volgende voordelen:

 • Maakt uw parasol waterdicht
 • Maakt uw parasol vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.)
 • Maakt uw parasol minder gevoelig door aantasting en verkleuring door UV-licht
 • Maakt uw parasol minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • Geschikt voor textiel op basis van natuurlijke-, synthetische vezels of een combinatie hiervan
 • Makkelijker reinigen en verwijderen van vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.
 • Uw parasol gaat veel langer mee

Eigenschappen impregneermiddel

Ons impregneermiddel voor parasols kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle textielsoorten
 • Op waterbasis
 • Textiel blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Toepassingen

Ons impregbeermiddel Nr.1 Textiel Protector is universeel toepasbaarvoor:

 • Parasols
 • Parasoldoeken
 • Horecaparasols
 • Zonneluifels

Bestel impregneermiddel voor uw parasol

De Impregneermiddelen Specialist is een specialist op het gebied van impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestanddelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, verbluffend is.
Wij bieden u een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van uw parasol.
Voor meer informatie en een vakkundig advies over het waterdicht maken van uw parasol en het vooraf reinigen van uw parasol, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »