Tuinkussens impregneren

Tuinkussens kunt u het beste jaarlijks impregneren. Dan blijven uw tuinkussens waterafstotend en vuilafstotend. Hierdoor blijven ze langer mooi doordat er geen vervuiling in kan trekken en er ook geen schimmels en algen op zullen groeien. Om uw bestaande of nieuwe tuinkussens te impregneren, waterdicht en vuilafstotend te maken heeft Impregneermiddelen Specialist Nr.1 Textiel Protector. Voordat u echter uw bestaande tuinkussens gaat impregneren is het belangrijk om uw tuinkussen goed te reinigen.

Tuinkussens reinigen

Voordat u uw tuinkussens gaat impregneren is het belangrijk dat u de tuinkussens reinigt. U kunt de tuinkussens reinigen door ze in het wasmachine te wassen. Hierbij is het echter wel belangrijk dat u gebruik maakt van een wasmiddel dat geen alkaliën en/of zuren bevat. Hiervoor kan een wasmiddel voor fijne was of voor wol gebruikt worden. Daarnaast adviseren wij om nooit een wasverzachter te gebruiken. Wasverzachter laat namelijk een stofje achter op de kussen dat in principe het impregneermiddel afstoot. Na de eerste wasbeurt is het verstandig om de tuinkussens een tweede keer te wassen zonder toevoeging van wasmiddel. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat er grondig is nagespoeld en er geen wasmiddelen meer aanwezig zijn.

Reiniger voor tuinkussens

Wanneer u uw tuinkussen niet in de wasmachine wilt wassen kunt u gebruik maken van onze Nr.1 Textiel Cleaner. Deze reiniger is zeer geschikt voor het reinigen van onder andere tuinkussens. Deze reiniger is van professionele kwaliteit en is nu ook via onze webwinkel beschikbaar voor particulieren. Onze Nr.1 Textiel Cleaner reinigt zowel uw tuinkussens op basis van natuurlijke vezels, synthetische vezels als een combinatie van beiden. Let op, na het reinigen van uw tuinkussens dient u deze altijd opnieuw te impregneren.

Zelf uw tuinkussens impregneren

Het impregneren van een tuinkussen is erg belangrijk voor het behoud ervan. Het impregneermiddel voor uw tuinkussens maakt deze niet alleen waterdicht maar zorgt er namelijk ook voor dat uw tuinkussens niet worden aangetast door UV licht en door vuil.
Door uw tuinkussens zelf te impregneren met een impregneermiddel dat hier specifiek voor bedoeld is, zullen uw tuinkussens langer meegaan. Bovendien bespaart u hiermee veel geld. U kunt bij Impregneermiddelen Specialist gemakkelijk zelf de beste impregneermiddelen bestellen en al de volgende dag beginnen met impregneren.

Voordelen

Het impregneren van uw tuinkusssens kent veel voordelen. Het maakt uw tuinkussens:

 • waterafstotend
 • vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen)
 • minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht
 • minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • gemakkelijker te reinigen

Kortom; het zorgt ervoor dat uw tuinkussens langer mee gaan.

Eigenschappen

Ons impregneermiddel kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle tuinkussens
 • Op waterbasis
 • Tuinkussens blijven na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het tuinkussen mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Bestel online impregneermiddel voor uw tuinkussens

De Impregneermiddelen Specialist is een specialist op het gebied van impregneermiddelen. Wij gaan alleen voor de beste merken met de beste bestanddelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, verbluffend is.
Wij bieden een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan om uw tuinkussen te impregneren/waterdicht te maken. Voor meer informatie en een vakkundig advies om uw tuinkussens waterdicht te maken/te impregneren, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »