Bootkap impregneren

Het is verstandig om regelmatig uw bootkap, ook wel biminitop genoemd, te impregneren met een specifiek textiel impregneermiddelom lekkage, schimmelvorming en algen aangroei te voorkomen. Voor het impregneren, waterdicht en vuilafstotend maken van zowel bestaande als een nieuwe bootkap of biminitop heeft Impregneermiddelen Specialist een geweldig product; Nr.1 Textiel Protector.

Bootkap of biminitop reinigen

Regelmatig reinigen mensen hun bootkap of biminitop met een standaard reinigingsmiddel. Hierdoor wordt echter de water- en vuilafstotende laag verwijdert. Houd er dus rekening mee dat de bootkap of biminitop na reiniging met een standaard reinigingsmiddel niet meer vuil- en waterafstotend is. Ook worden bootkappen regelmatig met een groene zeep of andere “vettige” reiniger behandeld. Echter blijft na reiniging met deze middelen een onzichtbaar vettig laagje achter op de bootkap. Zelfs na goed naspoelen is dit onzichtbare laagje nog in de bootkap of biminitop aanwezig. Dit laagje is een prima voedingsbodem voor algen en schimmels. Reinig uw bootkap of biminitop dus nooit met een groene zeep of standaard reiniger. De Impregneermiddelen Specialist heeft voor u een veel beter alternatief. Nr. 1 Textiel reiniger is het beste middel om uw bootkap mee te reinigen.

Bootkap of biminitop reiniger

De Impregneermiddelen Specialist heeft een zeer goede reiniger voor uw bootkap of biminitop. Deze is van professionele kwaliteit en is nu ook via onze webwinkel beschikbaar voor particulieren. Onze bootkap of biminitop reiniger, reinigt alle soorten bootkappen. Let er wel op dat u na het reinigen, uw bootkap opnieuw dient te impregneren. Door de reiniging is het de water- en vuilafstotende laag namelijk verdwenen.

Impregneren van uw Bootkap

Het impregneren/waterdicht maken van uw bootkap of biminitop is erg belangrijk voor het behoud ervan. Door impregneermiddel aan te brengen wordt uw bootkap niet alleen waterdicht maar wordt uw bootkap ook beschermt tegen UV licht en vuil. Door uw bootkap te impregneren met Nr.1 Textiel Protector van de Impregneermiddelen Specialist voorkomt u problemen en zal uw bootkap of biminitop langer meegaan.

Voordelen

Het impregneren van uw bootkap kent verschillende voordelen. Het maakt uw bootkap:

 • waterdicht
 • vuilafstotend (denk hierbij aan vogelpoep, spinnenvlekken en regenstrepen)
 • minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht
 • minder gevoelig voor groene aanslag, algen en schimmels inclusief weervlekken
 • gemakkelijker te reinigen

Kortom; uw bootkap gaat langer mee.

Toepassingen

Nr.1 Textiel Protector van Impregneermiddelen Specialist is op allerlei textielsoortente gebruiken. Zo kunt u ons impregneermiddel gebruiken op stoffen op basis van de volgende vezels:

Markilux en Sunbrella zijn samen met Stamoid de beste materialen voor uw bootkap. Markilux en Sunbrella zijn beiden een acryldoek. Stamoid is een kunststofdoek. Alle 3 deze doeksoorten zijn prima geschikt voor uw bootkap of biminitop, maar ondanks de goede kwaliteit is het ook verstandig om deze doeksoorten regelmatig te reinigen en te impregneren. Op die manier zal uw bootkap of biminitop langer mee gaan, langer mooi blijven en vuil- en waterafstotend blijven.

Eigenschappen impregneermiddel

Ons impregneermiddel voor uw bootkap kent de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle textielsoorten
 • Op waterbasis
 • Textiel blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan het textiel mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Stappenplan voordat uw gaat impregneren

Voordat u kunt beginnen met het impregneren/waterdicht maken van uw bootkap of biminitop dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig droog is. Ook dient vervuiling op de bootkap of biminitop voldoende te zijn verwijderd (denk aan onder andere algemene vervuiling, vogelpoep, regenstrepen, algen en schimmels), alleen dan is een optimaal resultaat gegarandeerd. Als u een vuile bootkap gaat impregneren zal het impregneermiddel namelijk niet voldoende intrekken. Voor reiniging van uw bootkap of biminitop adviseren wij u gebruik te maken van onze speciaal hiervoor ontwikkelde reiniger Nr.1 Textiel Cleaner.

Zelf uw bootkap impregneren

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist. Als specialistisch bedrijf werken wij alleen met de beste merken en beste bestanddelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is.
Wanneer u besluit om zelf uw bootkap of biminitop te impregneren dan kunt u hoge kosten voorkomen. Zelf uw bootkap of biminitop impregneren is helemaal niet moeilijk. Wanneer u zelf handig bent en goed de gebruiksaanwijzing volgt kunt u het gemakkelijk zelf doen. Op onze website vindt u meer informatie over het zelf impregneren.

Impregneermiddel bestellen

De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het waterdicht maken en reinigen van onder andere uw bootkap of biminitop. Voor meer informatie en een vakkundig advies over het impregneren van een bootkap of biminitop en het vooraf reinigen van uw bootkap of biminitop, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 - 22 07 10.

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »