Stucwerk impregneren

Bij woningen en gebouwen met pleisterwerk komt het helaas vaak voor dat er mos en algengroei op aanwezig is. Dit uit zich in groene en deels zwart uitgeslagen gevels. Ook bestaat de mogelijkheid dat er zoutuitslag ontstaat in de vorm van witte plekken op de gevel. Hierdoor wordt de gehele muurconstructie, inclusief eventuele spouw, vochtig met alle nare gevolgen van dien. Zo is schimmel op de muren en in de spouw niet bevorderlijk voor uw gezondheid binnenshuis. Maar ook bestaat de mogelijkheid dat er aan de binnenkant van de muren vochtplekken verschijnen.
Door uw stucwerk te impregneren kunt u veel problemen voorkomen. Zo voorkomt u na het impregneren niet alleen veel vochtproblemen maar ook problemen met onderhoud. De muren zullen na het impregneren niet meer vervuilen en beschadigen door vocht.

Buiten stucwerk impregneren

Impregneren van buiten stucwerk is in feite niets anders dan het aanbrengen van een beschermende laag op en in uw buiten stucwerk. Deze laag stoot niet alleen water, maar ook vuil af. Doordat de gevels niet meer nat kunnen worden, zal mos en algengroei ook niet meer voorkomen op uw buiten stucwerk. Kortom; door uw buiten stucwerk te impregneren blijven uw muren langer mooi en beter beschermd tegen vocht. Daarnaast is de kans op vorstschade veel minder doordat uw muren niet meer nat worden.

Voordelen van het impregneren van stucwerk

Door het impregneren van stucwerk, zowel nieuw als oud voorkomt en vermindert u:

  • de groei van schimmels, algen en mossen op uw muren
  • regendoorslag van uw muren
  • aanhechting van vuil op uw muren
  • aantasting van agressieve stoffen uit de atmosfeer
  • vorstschade aan vorstgevoelige muren
  • zout uitbloei
  • aantasting van het pleisterwerk

Zelf stucwerk impregneren

Uiteraard kunt u het impregneren van stucwerk uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, echter is het helemaal niet moeilijk om een buitenmuur te impregneren. Als u zelf een muur kunt schilderen dan kunt u ook zelf impregneermiddel op een buitenmuur aanbrengen. Meer informatie over het zelf impregneren vindt u op onze website. Voor meer informatie en een vakkundig advies over buitenmuren impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

HR WB Impregneermiddel

HR WB Impregneermiddel is de beste koop voor impregneren met vloeistof op waterbasis. Toepassen op o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€49,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkocht impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Toepassen op o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€59,95

Informatie

Remmers Façade Cream 25 [basic] ( Remmers gevelcreme 25 )

Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€119,95

Informatie

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€33,95

Informatie

Remmers Funcosil FC PLUS

Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€35,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »