Betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u zowel bij een bestaande als een nieuwe betonvloer doen. Het impregneren van een betonvloer is vaak stukken goedkoper dan het coaten van een betonvloer. Een betonvloer impregneren is in feite niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, nagenoeg onzichtbare laag, op de betonvloer. Deze laag zal in de betonvloer trekken en zo de betonvloer beschermen. Een betonvloer coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag (een coating) aan op de beton. Een coating heeft als nadeel dat hij onderhevig is aan slijtage en dat deze kan gaan bladderen, schilferen, loskomen, etc. van de betonvloer. Een groot verschil tussen het impregneren van een betonvloer en het coaten van een betonvloer is dat een impregneermiddel echt in de beton trekt waardoor deze harder wordt en dus krasbestendiger. Na het impregneren van een betonvloer blijft de vloer dan ook veel langer mooi.

Voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer

Voordat u kunt beginnen aan het impregneren van een betonvloer dient u een aantal zaken te controleren en indien van toepassing op te lossen:

 • Uw betonvloer dient gereinigd te zijn, anders heeft impregneren van de betonvloer weinig zin. Het impregneermiddel trekt dan namelijk enkel in de vervuiling en kan niet bij het daadwerkelijk betonoppervlak komen. Restanten (bijv. tenside), vooraf verwijderen. Deze kunnen anders de werking van het product nadelig beïnvloeden. Voorwaarden voor een optimale impregnerende werking is de opname van het middel. Dit is weer afhankelijk van het poriën volume van de te behandelen ondergrond alsmede het vochtgehalte. Daarom moet de ondergrond zo droog mogelijk zijn.
 • Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade, welke door een behandeling met Funcosil OFS niet kunnen worden voorkomen. Vloeren mogen niet behandeld zijn met washoudende producten.
 • Bij schade dient een betonvloer eerste gerepareerd te worden voordat deze geïmpregneerd kan worden. Indien er grote gaten en/of scheuren in de betonvloer aanwezig zijn is het van belang deze eerst te repareren. Impregneermiddelen Specialist heeft hiervoor een groot assortiment betonreparatiemortels.

Voordelen betonvloer impregneren

Het impregneren van uw betonvloer heeft de volgende voordelen:

 • Uw betonvloer krijgt een mooier uiterlijk
 • De slijtage van uw betonvloer zal veel minder snel gaan
 • Na het impregneren van uw betonvloer is uw vloer olie-, vet-, water- en vuilbekkend
 • Uw betonvloer blijft veel langer mooi
 • Reiniging en onderhouden van uw vloer is na impregneren veel gemakkelijker
 • Het voorkomt mos -en algengroei op uw betonvloer

Zelf betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u gemakkelijk zelf doen. Als u de gebruiksaanwijzing van onze producten volgt kan het impregneren van een betonvloer nagenoeg niet misgaan. U bespaart veel kosten in verband met de uitgespaarde arbeidsuren. Bovendien kunt u zelf de gewenste kwaliteit van het beton impregneermiddel kiezen. Meer informatie over het zelf impregneren van uw betonvloer vindt u op onze website. Onze betonvloer impregneermiddelen zijn op waterbasis, kleurloos, milieuvriendelijk. Bovendien kunt u uw betonvloer gemakkelijk impregneren door het gebruik van een roller of voor de grote oppervlakten een lage drukspuit. Onze impregneermiddelen zijn te gebruiken op alle soorten beton. Het is dus mogelijk om zowel oude als nieuwe betonvloeren te impregneren. Let op! Wij adviseren u om vooraf een proef op te zetten. De verbruikshoeveelheden kunnen zo exact worden vastgesteld aan een proefvlak van 1 tot 2 m2. Op dit vlak kan ook de effectiviteit en de optische uitstraling van de behandeling getest en gecontroleerd worden. Dit is ook aan te bevelen op ondergronden welke in het verleden reeds met andere producten behandeld zijn.

Stappenplan betonvloer impregneren

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen:

  • Ondergrond in juiste staat brengen (zie “voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer”)
  • Breng genoeg impregneermiddel op de gehele vloer aan. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, herhaalt u de behandeling nog één- of tweemaal nat-in-nat herhalen
  • Het impregneermiddel wordt op wanden drukloos en vloeiend aangebracht. Zorg er genoeg impregneermiddel op de gehele wand wordt aangebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen, wordt de behandeling herhaald. Alle vlakken nadien afnemen met een wisser. Om fouten te vermijden is het aan te raden de te behandelen wand in vlakken in te delen en in gedeelten te behandelen zonder onderbreking
  • Gereedschap dat u nodig heeft is een lagedrukspuit, MV2-pomp, kwast en een verfroller
  • Opmerking: Er zijn materialen welke door de impregnering iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking op vloeren is het belangrijk er op te letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlak zichtbaar blijft. Materiaaloverschot dient met een rubber vloertrekker of niet pluizende doeken verwijderd te worden. Ongelijkmatige verbruikshoeveelheden, tocht en grote temperatuursverschillen op de ondergrond kunnen leiden tot een ongelijke optische uitstraling van het oppervlakte. Op aaneengesloten vlakken alleen materialen met hetzelfde chargenummer verwerken.

Eigenschappen betonvloer impregneermiddel

 • Versterkt en verhardt het oppervlakte van uw betonvloer
 • Bij nieuwe betonvloeren zullen deze gelijkmatig uitharden en haarscheuren voorkomen
 • Verhoogd de levensduur van uw betonvloer
 • Voorkomt mos en algengroei op uw betonvloer buiten
 • Voorkomt vorstschade bij uw betonvloer buiten
 • Voorkomt betonrot en verstoffing van uw betonvloer
 • Watergedragen impregneermiddel voor uw betonvloer
 • Niet giftig, mens- en milieuvriendelijk

Met ons impregneermiddel kunt u de volgende betonvloeren impregneren:

 • Nieuwe en bestaande (gevlinderde) betonvloeren zowel binnen als buiten, welke niet zijn voorzien van een zgn. “curing compound”
 • Vloeren in keukens en restaurants van o.a. natuursteen  ter voorkoming van indringing van vuil (olie, vet, huishoudmiddelen)
 • Betontegels evenals betonbestrating, zowel binnen als buiten

Bestel impregneermiddel voor uw betonvloer

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestanddelen in onze producten. Hierdoor zijn onze producten vaak duurder dan andere producten. Echter als u voor kwaliteit wilt gaan, zijn wij niet te verslaan. Voor meer informatie en een vakkundig advies om uw betonvloer te impregneren , kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0348 22 07 10

Lees meer

HR Vloerimpregneer

HR Vloerimpregneer waterbasis is een kwalitatief hoogwaardig impregneermiddel. Betonvloeren, poreuze ondergronden van klei en cement duurzaam beschermen tegen water, vet en vuil. Ideaal voor een gevlinderde betonvloer. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€29,95

Informatie

Remmers Funcosil OFS Beton impregneermiddel

Betonvloer impregneren met Remmers Funcosil OFS. Milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Maak uw betonvloer en natuursteen vuil- en waterafstotend. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verp
Vergelijk

€34,95

Informatie

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een Kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€104,95

Informatie

ZM FM (Plastifiseerder FM)

Hydrofoberend dichtingspoeder voor beton en gewapend beton. Plastificeerder voor beton, gewapend beton en gespannen beton.
Vergelijk

€29,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »