Muur impregneren

Zijn uw muren al vuil- en waterafstotend?

Uw muur impregneren is belangrijk voor onder andere de levensduur van uw muur. Door het impregneren van muren worden uw muren vuil- en waterafstotend. Het impregneren van muren is in feite niets meer of minder dan het waterdicht maken van uw muren. Het is altijd verstandig om uw muren te impregneren tegen vocht. Anders worden de muren nat en vies en zal schade hierdoor aan metselwerk en voegwerk snel volgen.

Hoe kunt u uw muur impregneren?

Wanneer u kiest voor een vloeistof om de muur te impregneren tegen vocht dan kunt u dit doen middels een lage drukspuit waarbij u de nozzle (ventiel) verwijdert. Op die manier komt er een straal uit de lage drukspuit en wordt er voldoende impregneermiddel op de muur aangebracht. Let op dat u absoluut de vloeistof niet gaat vernevelen. Als de muur die u wilt gaan impregneren erg klein is, kunt u ook kiezen voor een gewone blokkwast of langharige verfroller. U dient er wel op te letten dat u de minimale hoeveelheid impregneermiddel voor de muur aanbrengt.
Als u kiest voor een crème als impregneermiddel voor muren dan kunt u dit ook aanbrengen met een verfroller (langharig) of een blokkwast.

Muur impregneermiddel voor alle soorten muren

Wanneer u op zoek bent naar een impregneermiddel voor uw muur dan bent u bij de Impregneermiddelen Specialist aan het goede adres. Wij hebben een groot assortiment impregneermiddelen om uw muur te impregneren tegen vocht. Impregneermiddelen Specialist heeft onder andere impregneermiddel voor muren die bestaan uit:

 • Gebakken steen 
 • Geschilderde of gekiemde muren 
 • Gekliste kalkzandsteen 
 • Beton 
 • Stucwerk/sierpleister 
 • Natuursteen

Naast deze toepassingen voor hout heeft de Impregneermiddelen Specialist ook impregneermiddel voor:

 • Hout en tuinhout
 • Gevels
 • Tenten

Voordelen muur impregneren tegen vocht

Een muur impregneren ofwel hydrofoberen/waterdicht maken met muur impregneer heeft veel voordelen:

 • De muur zal geen vocht doorlaten van buiten naar binnen
 • De muur zelf wordt niet nat, waardoor er geen schimmel en algen zullen groeien 
 • Doordat muur droog blijft zal de zure regen de muur niet aantasten 
 • Doordat muur droog blijft zal er nagenoeg geen kans zijn op vorstschade 
 • De muur blijft veel langer schoon 
 • Zowel de stenen als de voegen zullen veel langer in goede staat blijven

Muren impregneren tegen vocht

Zoals u hierboven kunt lezen is het dus altijd verstandig om uw muren te impregneren tegen vocht. Niet alleen bij nieuwe muren is het zinvol om de muur te impregneren. Ook bij bestaande en gereinigde muren is het zinvol om de gevel met een impregneermiddel voor muren te behandelen.

Zelf muren impregneren

Uiteraard kunt u het muren impregneren tegen vocht uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, echter is zelf muren impregneren erg goed te doen. Als u een muur kunt schilderen dan kunt u ook zelf impregneermiddel voor muren aanbrengen. Lees hier meer over het zelf impregneren van muren Voor meer informatie en een vakkundig advies over muren impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een Kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€104,95

Informatie

Remmers Funcosil As

Remmers Funcosil is een Hydrofoberende impregnering op siloxaan-/acrylaatbasis,kleurintensiverend "verdiepend" en enigszins ondergrondverstevigend en extreem duurzaam verkrijgbaar in 5 en 30 liter verpakkingen
Vergelijk

€98,95

Informatie

Remmers Funcosil SL

Remmers Funcosil SL is een Kleurloze.hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis voor o.a. voor kalkhoudende natuursteen met een zeer goed indringvermorgen verkrijgbaar in 5 en 30 liter verpakking.
Vergelijk

€99,95

Informatie

Remmers Funcosil SE

Remmers Funcosil SE is een kleurloze, watergedragen hydrofoberend impregneermiddel op basis van alkylalkoxysilaan in emulsievorm. Voor gevels en poreuze ondergronden. 10 jaar productgarantie. Verkrijgbaar in 30 liter.
Vergelijk

€139,00

Informatie

HR WB Impregneermiddel

HR WB Impregneermiddel is de beste koop voor impregneren met vloeistof op waterbasis. Toepassen op o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€49,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkocht impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Toepassen op o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€59,95

Informatie

Remmers Façade Cream 25 [basic] ( Remmers gevelcreme 25 )

Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€119,95

Informatie

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€33,95

Informatie

Remmers Funcosil FC PLUS

Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€35,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »