Stof impregneren

Stof impregnerenis te verdelen in 2 disciplines:

Stof brandvertragend maken

Voor het brandvertragend maken van stoffen bieden wij u diverse brandvertragende impregneermiddelen aan. Deze impregneermiddelen zijn te onderscheiden op basis van de te beschermen duur (3 maanden, 1 jaar, 5 jaar of 10 jaar) en de ondergrond. Qua ondergrond kunt u denken aan natuurlijke stoffen, synthetische stoffen, combinatie van natuurlijke en synthetische stoffen (meng vezels), hout & papier, decoratiestoffen, meubels etc. Wanneer u op zoek bent naar een impregneermiddel om stof brandvertragend te maken, dan kunt u hiervoor terecht bij de brandvertragende impregneermiddelen op onze website: www.impregneermiddelenspecialist.nl

Stof water- en vuilafstotend maken

Impregneermiddel om stof water- en vuilafstotend te maken heeft verschillende voordelen. Naast dat het stof vuilafstotend maakt, kan het ook schimmelvorming en algen aangroei voorkomen. Voor het waterdicht maken en vuilafstotend maken van zowel bestaande als nieuwe stof hebben wij Nr. 1 Textiel Protector, dit is een professioneel impregneermiddel.

Stoffen reinigen

Het komt regelmatig voor dat een vuile stof die niet in de wasmachine kan, wordt gereinigd met een algemeen reinigingsmiddel. Door deze reiniging wordt veelal de waterafstotende laag ofwel het impregneermiddel voor stof ook flink aangetast. Hierdoor kunnen problemen in de toekomst ontstaan. De fout die de meeste mensen maken is om stof die niet in de wasmachine kan, te reinigen met een groene zeep of een andere standaard reiniger. Buiten het feit dat de werking van deze standaard reiniger of groene zeep vaak niet optimaal is, laat deze ook na goed naspoelen een vettig laagje achter. Dit is echter een groeibodem voor schimmels en algen. Wij adviseren u dan ook om nooit gebruik te maken van groene zeep of een standaard reiniger hoe aantrekkelijk het prijstechnisch ook kan zijn.

Reinigen van stoffen

De reinigers die wij aanbieden voor het reinigen van stoffen zijn specifiek ontwikkeld voor het reinigen van allerlei soorten stof. Ze zijn van professionele kwaliteit en zijn nu ook via onze webwinkel beschikbaar voor de particulier. De stofreiniger Nr.1 Textiel Cleaner en de Nr.1 Textiel Power Cleaner reinigen zowel stoffen op basis van natuurlijke vezels, synthetische vezels als een combinatie van beiden (meng vezels). Na het reinigen is het echter wel belangrijk dat u niet vergeet de stof te impregneren.

Impregneren stof

Impregneren van stof of stof vuilafstotend maken is belangrijk voor de levensduur van het product. Het impregneermiddel voor stof maakt niet alleen het stof vuilafstotend en waterafstotend maar zorgt er ook voor dat het stof niet wordt aangetast door UV licht. Door stof waterafstotend te maken /vuilafstotend te maken met een speciaal impregneermiddel voor stof voorkomt u veel problemen en zal het product dus langer meegaan.

Voordelen van stof impregneren

Het water- en vuilafstotend maken van stof heeft de volgende voordelen:

 • Maakt uw stof waterdicht
 • Maakt uw stof vuilafstotend (vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.)
 • Maakt uw stof minder gevoelig voor aantasting en verkleuring door UV-licht
 • Maakt uw stof minder gevoelig voor groene aanslag algen en schimmels inclusief weervlekken
 • Geschikt voor de van oudsher bekende alsmede moderne stofsoorten zoals; Softshell, Sympatex, Markilux, Sunbrella, Sonnenland, Thinsulate, All seasondoek van Ten Cate, etc.
 • Makkelijker reiningen / verwijderen van vogelpoep, spinnenvlekken, regenstrepen, etc.
 • Stof gaat veel langer mee

Impregneermiddel stof water- en vuilafstotend voor alle soorten stof

Het impregneermiddel voor stof van de Impregneermiddelen Specialist is op allerlei stofsoorten te gebruiken. Zo kunt u het impregneermiddel voor stof gebruiken op stoffen op basis van de volgende vezels:

 • Natuurlijke vezels (katoen/ linnen)
 • Synthetische vezels (nylon/ polyester / polyamide )
 • Combinatie natuurlijke en synthetische vezels (bijvoorbeeld polycotton = combinatie polyester met katoen)

Let op! Laat u zich niets wijs maken. Er zijn merken die verschillende soorten impregneermiddelen aanbieden op basis van de 3 verschillende vezels waaruit de stof kan bestaan (natuurlijk/synthetisch/combinatie van beiden). Dit is echter enkel uit verkooptechnisch oogpunt gedaan. Voor de leverancier is het erg interessant als u voor elke stof een ander middel aanschaft. Maar dit is niet nodig. Ons impregneermiddel water- en vuilafstotend voor stof is universeel met een zeer hoogwaardige kwaliteit en is dan ook uitstekend geschikt voor vele andere toepassingen op stof. Bij de impregneermiddelen voor het brandvertragend maken van stoffen dient u echter wel degelijk rekening te houden met de soort stof.

Eigenschappen stof impregneermiddel

Eigenschappen impregneermiddel voor het water- en vuilafstotend maken van stof:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer goed waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • UV-bestendig
 • Extreem lange effectiviteit
 • Universeel voor alle stofsoorten
 • Op waterbasis
 • Stof blijft na behandeling ademen
 • Kleurloos na droging, na impregneren kan de stof mogelijk een tint donkerder worden
 • Simpel en eenvoudig verwerkbaar

Het impregneren van stof

U dient er altijd voor te zorgen dat voordat u begint met stof impregneren / stof water- en vuilafstotend maken, de ondergrond helemaal droog is. Ook dient u de stof vooraf voldoende te hebben gereinigd zodat het impregneermiddel voor stof overal ruim voldoen kan intrekken en zijn werk kan doen. Het impregneren van stoffen is niet moeilijk, dit kunt u gemakkelijk zelf doen. Voordat u begint kunt u de handleiding voor zelf impregneren op de website lezen. Ons impregneermiddel water- en vuilafstotend voor stof is universeel toepasbaar voor het:

 • impregneren van cabrioletkap
 • impregneren van tent
 • Impregneren van bootkap
 • Impregneren van zonwering
 • Impregneren van parasol
 • Impregneren van bootkussens
 • Impregneren van tuinkussens
 • Impregneren van horecaparasols
 • Impregneren van (ski)kleding, regenkleding
 • Paardendekens

Bestel stof impregneermiddel bij de Impregneermiddelen Specialist

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestandsdelen in onze producten. Hierdoor zijn onze producten vaak duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is. Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het impregneren van stof en reinigen van uw stof. Voor meer informatie en een vakkundig advies om stof vuilafstotend te maken en het vooraf effectief reinigen van uw stof, kunt u contact opnemen met onze klantenservice 0348 22 07 10

Lees meer

Nr.1 Textiel Protector

Nr.1 Textiel Protector voor textiel waterdicht maken. Top product voor textiel impregneren. Alle soorten textiel waterafstotend en vuilafstotend impregneren. Outdoor en wintersport kleding waterdicht maken, cabrioletkap, tent, bootkap, tuinkussens, lounge
Vergelijk

€36,95

Informatie

Nr.1 Textiel Cleaner

Nr.1 Textiel Cleaner: Voor het grondig en veilig reinigen van normaal vervuild textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, tuinkussens, paardendekens, etc. – Speciaal ontwikkelde reiniger – hoge kwaliteit!
Vergelijk

€24,95

Informatie

Professionele textiel reinigings-en impregneer set

Een ideale en professionele set om textiel te reinigen en te impregneren.
Vergelijk

€59,90

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »