Kalkzandsteen impregneren

Kalkzandsteen was circa 25 jaar geleden een veel gekozen steensoort. Kalkzandsteen wordt ook wel gekliste kalkzandsteen of gebroken kalkzandsteen genoemd. Kalkzandsteen is een harde steen soort welke erg poreus is. Doordat gebroken kalkzandsteen zo poreus is zal deze dan ook snel vervuilen. Het is dan ook verstandig om kalkzandsteen te impregneren of hydrofoberen.

Impregneren van kalkzandsteen

Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, van gebroken kalkzandsteen is het aanbrengen van een impregneermiddel of impregneercrème op de gebroken kalkzandsteen. Hierdoor ontstaat een vuil- en waterafstotende laag op de kalkzandsteen. Wij raden aan om gebroken kalkzandsteen iedere 10 jaar te impregneren. Voordat u gekliste of gebroken kalkzandsteen gaat impregneren dient u er voor te zorgen dat de stenen goed schoon zijn. Meestal wordt vervuilde gebroken kalkzandsteen gereinigd met een stoomcleaner (onder hoge druk met heet water) om het vuil verwijderen.

Reinigen van gebroken kalkzandsteen

Voordat u bestaande kalkzandsteen gevels of muren gaat impregneren is het belangrijk dat de kalkzandsteen vooraf goed wordt gereinigd. Doordat kalkzandsteen zo poreus is ontstaat er namelijk erg snel vervuiling. Deze vervuiling is met een hogedrukreiniger met koud water niet gemakkelijk te reinigen. Ook chemisch reinigen van kalkzandsteen is niet bevorderlijk aangezien deze steen uit kalk bestaat en deze dan zal oplossen. Het beste is om kalkzandsteen te reinigen met een stoomcleaner.

Voordelen impregneren gebroken kalkzandsteen

Gebroken kalkzandsteen impregneren heeft vele voordelen:

  • Vochtdoorslag van uw kalkzandsteen gevel zal niet meer voorkomen
  • Schimmels en mos en algengroei zullen niet meer voorkomen op uw kalkzandsteen gevel
  • Vorstschade zal niet meer voorkomen aan uw gekliste kalkzandsteen
  • Vervuiling aan uw gebroken kalkzandsteen gevel is veel minder
  • Uw gekliste kalkzandsteen muren zullen veel langer mee gaan en minder onderhoud behoeven

Impregneermiddel kalkzandsteen

Wanneer u op zoek bent naar middelen om u gebroken kalkzandsteen te impregneren dan kunnen wij u 2 soorten impregneer aanbieden:

De impregneervloeistof is onder te verdelen in:

Zelf impregneren gebroken kalkzandsteen

U kunt het impregneren van gebroken kalkzandsteen overlaten aan een bedrijf. Impregneren bestaat uit de inkoop van impregneermiddel en de gemaakte arbeidsuren. Als u veel geld wilt besparen dan kunt u gebroken kalkzandsteen ook zelf impregneren. U bespaart dan immers de arbeidsuren en bovendien kunt u zelf het gewenste kalkzandsteen impregneermiddel kiezen. Als u een muur kunt schilderen dan kunt u het ook zelf impregneren. U kunt hierbij kiezen uit een vloeistof of een crème als kalkzandsteen impregneermiddel. Ieder heeft zo zijn voordelen en nadelen. Leest u daarover meer bij “zelf impregneren”
De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen aan voor het impregneren van uw kalkzandsteen gevel. Voor meer informatie en een vakkundig advies over gebroken kalkzandsteen impregneren en kalkzandsteen impregneermiddelen kunt u contact opnemen met ons op 0348 22 07 10

Lees meer

Remmers Funcosil WS

Remmers WS is een kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis in emulsievorm met 15 jaar productgarantie verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€63,95

Informatie

HR WB Impregneermiddel

HR WB Impregneermiddel is de beste koop voor impregneren met vloeistof op waterbasis. Toepassen op o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€49,95

Informatie

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal impregneermiddel voor steen. Topkwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter
Vergelijk

€57,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkocht impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Toepassen op o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk, buitengevel en gasbeton. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking. Merk: HR Gevelproducten
Vergelijk

€59,95

Informatie

Remmers Gevelcrème 25

Remmers gevelcrème 25 is de meest verkochte impregneercrème voor niet- of licht gereinigde minerale ondergronden (waaronder o.a. gevels). Werkzame stofgehalte ca. 25%. Beschikbaar in 5 Liter en 15 Liter verpakking.
Vergelijk

€99,95

Informatie

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een veel verkochte impregneercrème bij voorkeur voor gereinigde (stoom, chemisch of gestraald) minerale ondergronden. Werkzame stofgehalte ca. 40%. Beschikbaar in 0,75 Liter, 5 Liter en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€33,95

Informatie

Remmers Funcosil FC PLUS

Remmers Funcosil FC PLUS is gelijk aan Remmers Funcosil FC met als uitzondering dat deze kleurintensiverend werkt op de betreffende ondergrond. Beschikbaar in 0,75, 5 en 12,5 Liter verpakking.
Vergelijk

€35,95

Informatie
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »