Gevelimpregneer - impregneermiddel voor gevels

Gevel impregneren

Uw gevel impregneren is het verzadigen van een gevel met een impregneervloeistof of impregneercrème. Na de behandeling van uw gevel met een gevel impregneer wordt uw gevel vuil- en waterafstotend. Het impregneren van uw gevel is dus in feite niets meer of minder dan het waterafstotend maken van uw gevel.

Hoe kunt u uw gevel impregneren?

Bij een vloeistof kunt u voor de grotere oppervlakken kiezen voor de zogenaamde vloeimethode. U kunt hiervoor een lage drukspuit gebruiken waar u de nozzle (ventiel) vanaf dient te draaien. U dient namelijk het gevel impregneer nooit te vernevelen. In geval van verneveling is risico op het wegwaaien van de impregneervloeistof groot met alle mogelijke schade als gevolg. Bovendien gebruikt u dan veel te weinig gevel impregneer. U dient het gevel impregneermiddel aan te brengen middels de vloeimethode. Dat wil zeggen dat er een straaltje uit de lage drukspuit dient te komen. Bij kleinere oppervlakken kunt u ook gebruik maken van een roller of blokkwast. Hierbij dient u er echter wel rekening mee te houden dat u altijd aan het minimale verbruik van gevel impregneer komt. Bij het gebruik van een crème als impregneermiddel voor de gevel kunt u kiezen tussen een blokkwast voor de kleinere oppervlakken en een langharige roller voor de grotere oppervlakken.

Gevel impregneermiddel voor alle soorten gevels

De impregneervloeistoffen en impregneercrèmes van Impregneermiddelen Specialist zijn nagenoeg op alle ondergronden te gebruiken. Raadpleeg voor gebruik altijd per product het productblad. Zo kunt u uw gevel impregneren die bestaat uit:
Naast het impregneren van uw gevel kunt u bij de Impregeneermiddelen Specialist ook impregneermiddel krijgen voor het impregneren van:

Voordelen impregneren gevel

De gevel waterafstotend maken met gevel impregneer heeft diverse voordelen:
  • De gevel laat geen water meer door van buiten naar binnen waardoor vochtdoorslag van uw gevel wordt voorkomen 
  • Doordat de muur niet meer nat wordt, zullen er geen schimmels en algen op groeien 
  • De zure regen zal de stenen en het voegwerk niet aantasten doordat de gevel niet meer nat wordt
  • Er zal geen vorstschade ontstaan aan het metselwerk en voegwerk
  • De gevel wordt minder snel vuil
  • Zowel het metselwerk als uw voegwerk gaat veel langer mee en blijft ook nog eens mooi

Zelf uw gevel waterafstotend maken

Zoals u kunt lezen is een gevel impregneren met een gevel impregneermiddel altijd zinvol. Het impregneren van de gevel raden wij u ten zeerste aan bij gereinigde gevels. Maar ook bij bestaande gevels die nagenoeg schoon zijn of geheel nieuwe gevels is het behandelen met een impregneermiddel voor de gevel zeer zinvol. Gevels impregneren kunt u uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven die niets anders doen dan gevels impregneren. Echter kunt u dit ook zelf doen, zie hiervoor; “Zelf impregneren: bespaar kosten”

Bestel impregneermiddel voor gevels online

De Impregneermiddelen Specialist biedt een compleet assortiment impregneermiddelen aan voor het waterdicht maken van uw gevel. Voor meer informatie en een vakkundig advies over gevels impregneren en impregneermiddelen kunt u contact opnemen met ons 0348 / 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer