Dakpannen impregneren - Impregneermiddel voor uw dak

Dak impregneren

U doet er goed aan om uw dakpannen te impregneren. Impregneren van uw dak wil zeggen dat u een heel dun onzichtbaar laagje op en in de dakpannen aanbrengt waardoor uw dak waterafstotend wordt en niet meer zo snel vochtig zal worden.

Reinigen dakpannen

Voordat u uw dak gaat impregneren is het belangrijk dat u (indien aanwezig) alle vervuiling zoals, mos, algen en vogeluitwerpselen verwijderd. Dit kunt u het beste doen met een hogedrukspuit waarbij u van boven naar beneden werkt en u altijd naar beneden spuit. Alleen op deze manier zal er geen water tussen de dakpannen naar binnen worden gespoten. Nadat u uw dakpannen heeft gereinigd met een hoge drukreininger is het belangrijk om na droging uw dakpannen in te spuiten met een anti alg middel zoals bijvoorbeeld Remmers algendoder. Uw dak lijkt namelijk volkomen schoon, maar er zullen echter nog steeds sporen van de algen in de poriën van uw dakpannen aanwezig zijn. Door het middel Remmers algendoder te gebruiken zult u alle sporen doden en voorkomt u opnieuw algen. Enkele dagen nadat de dakpannen zijn ingespoten met Remmers algendoder, kunt u als de dakpannen droog zijn, het dak gaan impregneren.

Uw dak waterafstotend maken

U kunt voor het impregneren van dakpannen zonder meer dezelfde producten als voor de gevel gebruiken. Enkele leveranciers bieden dit geheel overbodig onder een andere naam of ander type aan. Dit is verkooptechnisch gezien natuurlijk interessant voor de leverancier. Echter doet Impregneermiddelen Specialist niet mee aan zulke praktijken. Ons impregneermiddel voor dakpannen is nagenoeg voor alle dakpannen toepasbaar. Zo kunt u keramische dakpannen impregneren maar ook dakpannen van beton kunnen met ons impregneermiddel waterafstotend gemaakt worden. Enkel het impregneren van geglazuurde dakpannen is niet mogelijk en daarnaast ook overbodig. Deze zijn namelijk reeds voorzien van een glazuurlaag die zorgt voor voldoende bescherming.

Voordelen impregneren dakpannen

Het impregneren van dakpannen ofwel waterdicht maken van dakpannen heeft vele voordelen:
  • Dakpannen worden minder snel vochtig
  • Impregneren voorkomt vorstschade en afschilferen
  • Het voorkomt verkleuring en vervuiling
  • Uw dak krijgt minder snel last van algen groei, mos groei en schimmels
  • Het voorkomt atmosferische vervuiling
  • Kortom; uw dakpannen gaan langer mee
Het impregneren van dakpannen met een impregneermiddel is dus altijd zinvol. Het dak impregneren raden wij u ten zeerste aan bij gereinigde dakpannen. Maar ook bij bestaande dakpannen waar nagenoeg geen vervuiling op aanwezig is of geheel nieuwe dakpannen is het behandelen met een dakpannen impregneermiddel zeer zinvol.

Toepassingen

Het impregneermiddel voor dakpannen is ook te gebruiken voor het impregneren van:

Zelf dakpannen impregneren

Nadat u uw dak gereinigd heeft, kunt u uw dakpannen gaan impregneren. Het impregneren van dakpannen kunt u uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven. Echter kunt u ook zelf uw dakpannen impregneren. Het is nergens voor nodig om een dure vakman in te huren. Wanneer u geen hoogtevrees heeft en de veiligheid in acht neemt, komt u al een heel eind. Lees hier meer informatie over het zelf impregneren van uw dakpannen.

Bestel impregneermiddel voor dakpannen

De Impregneermiddelen Specialist is zoals de naam het al zegt de specialist op het gebied van impregneermiddelen. Als specialistisch bedrijf gaan wij alleen voor de beste merken en beste bestandsdelen. Hierdoor zijn onze producten meestal net iets duurder dan andere producten. Echter zijn ze kwalitatief onverslaanbaar waardoor het resultaat, mits goed toegepast, dan ook verbluffend is. Wij bieden een compleet assortiment impregneermiddelen en reinigers aan voor het impregneren van het dak. Voor meer informatie en een vakkundig advies over impregneermiddel voor dakpannen en het vooraf reinigen van uw dak, kunt u contact opnemen met ons 0348 / 22 07 10.

Lees minder...

Lees meer

HR Dakpannenimpregneer 25 liter

HR Dakpannenimpregneer is een oplosmiddelhoudend impregneermiddel met een zeer goede hechting. Dit middel is speciaal ontwikkeld om minerale dakpannen te impregneren met tenminste 10 jaar lang een duurzame werking. Beschikbaar in 25 liter verpakking.
Vergelijk

€139,95

Informatie

HR OB Impregneermiddel

HR OB Impregneermiddel is een veel verkochte impregneermiddel op oplosmiddelenbasis voor o.a. gebakken steen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk en gasbeton. Productgarantie 10 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking
Vergelijk

€44,95

Informatie

Remmers Funcosil SNL

Remmers Funcosil SNL is een Kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met oplosmiddel met 10 jaar productgarantie verkrijgbaar in 1,5 en 10 liter
Vergelijk

€26,95

Informatie

Remmers Funcosil SNL Reukneutraal

Remmers Funcosil SNL Reukneutraal is een Kleurloze,hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met een reukarm oplosmiddel met 10 jaar productgarantie verkrijgbaar in 5 en 30 liter
Vergelijk

€59,95

Informatie

Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal is een top kwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk,. Productgarantie 15 jaar. Zeer zuinig in verbruik!!! Beschikbaar in 5, 10 en 25 l...
Vergelijk

€44,95

Informatie

Remmers Funcosil SN

Remmers Funcosil SN is een Kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaa-/siloxaanbasis,speciaal voor bouwdelen met aansluitingen op oplosmiddelgevoelige delen zoals bijv. bitumen. Verkrijgbaar in 5 en 30 liter verpakking.
Vergelijk

€94,95

Informatie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »