Renovatie Spouwanker symetrisch 10 mm

Symmetrisch renovatie spouwankers van 10 mm. RVS kwaliteit 304. Beide zijden voorzien van punt. Toegepast bij binnenblad van kalkzandsteen/Ytong.
€228,69
Incl. btw

Renovatie spouwanker symmetrisch - 10 mm

Verwerking van de Renovatie spouwanker symmetrisch - 10 mm:

Door de spiraalvorm van de spouwmuurankers ontstaat bij het indrijven in een voorgeboord gat een sterke  “droge” verbinding. Het spouwmuuranker draait zich slagsgewijs in de stenen van de binnen- en de buitenmuur. Maatgevend en van groot belang is de hardheid van de stenen in de binnen- en de buitenmuur. Deze hardheid bepaalt namelijk voor de binnen- alsmede voor de buitenmuur de juiste boordiameter.

Als de binnen- en de buitenmuur dezelfde hardheid hebben, dan dient het te boren gat in de binnen- en de buitenmuur hetzelfde te zijn. Als de binnenmuur zachter is dan de buitenmuur (bijvoorbeeld kalkzandsteen), dan dient het te boren gat in de binnenmuur een kleinere diameter te hebben dan het gat in de buitenmuur van een hardere steensoort.

 Bij heel zachte steensoorten kunt u het spouwmuuranker zonder voorboren in de binnenmuur inbrengen. Als de binnenmuur harder is dan de buitenmuur (bijvoorbeeld beton) dan wordt een a-symmetrisch spouwmuuranker toegepast. De diepte van het gat in de binnenmuur moet altijd minstens 5 cm zijn. Houd bij de bepaling van de te kiezen lengte van het spouwanker hier rekening mee.

U dient vooraf de trekkracht van het anker te controleren. Die moet minstens 150 kg (1,5 kN) zijn. Voor de beste verbinding dient u de kleinst mogelijke boordiameter in verhouding tot de diameter van het spouwmuuranker te gebruiken.

 U gaat dus als volgt te werk:

  1. Vaststellen van de hardheid van zowel de binnen- als de buitenmuur om de juiste boordiameter te kunnen bepalen.
  2. Gaten boren in de steen; al naar gelang de hardheid van de binnen- en de buitenmuur òf met dezelfde òf met 2 verschillende boordiameters. 
  3. Een van de uiteinden van het aan te brengen roestvaste spouwanker op het hulpstuk van de inbrengset aanbrengen. Bij asymmetrische ankers het dikste uiteinde.
  4. Spouwmuuranker met indrijfhulpstuk en slagboormachine op hamerstand helemaal naar binnen drijven (0.5-1.0 cm verdiepen).
  5. Het boorgat kunt u tenslotte met steenpasta in het juiste kleurmengsel opvullen.

Specificaties

Materiaal: Roestvast Staal kwaliteit 304
Verpakking: Doos 100 stuks

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »