Remmers Buisje van Karsten koffer

Eenvoudige test voor het bepalen van de mate van indringing van water in bouwstoffen als beton, steen en pleister. Onder meer voor de controle op doorslaand vocht.
€239,95
Incl. btw


Doel


Glasbuis voor het testen met betrekking tot waterabsorptie door middel van het proefbuisje volgens Dr. Ing. Karsten, geeft exact de gegevens van een bouwmateriaal, resp. een bouwdeel, t.a.v. de vochtopname, waarbij de door het bouwmateriaal - bij aanvang luchtdroog - per tijdseenheid opgenomen waterhoeveelheid weerUITVOERING TEST


De proefbuisjes worden met behulp van een elastische kit waterafsluitend op de te testen gevel of wand geplakt. Hiervoor wordt de kit vooraf tot een rolletje gerold en op de rand van het buisje gelegd. Door het aandrukken van het buisje op de ondergrond, ontstaat met behulp van de kit een waterdichte verlijming. Tijdens het testen het buisje licht aandrukken, zodat de kit niet na kan zakken, wat kan leiden tot onjuiste gegevens. Voor het testen van het wateropname-vermogen wordt nu d.m.v. een plastic laboratoriumspuitflesje of iets dergelijks het proefbuisje gevuld. Met regelmatige tussentijden wordt de hoeveelheid ingedrongen water afgelezen.

 

Technischmerkblad

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »