Remmers Funcosil Facade Impregnation

Funcosil Facade Impregnation alternatief voor Funcosil SNL Voor poreuze, minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen, minerale stuclagen, gasbeton en schuimbeton Ook geschikt voor reeds gehydrofobeerde ondergronden
€76,00
Incl. btw

Product omschrijving

Funcosil Facade Impregnation alternatief voor Funcosil SNL Voor poreuze, minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen, minerale stuclagen, gasbeton en schuimbeton
Ook geschikt voor reeds gehydrofobeerde ondergronden

Funcosil Facade Impregnation hét goedkope alternatief Funcosil SNL

Remmers Funcosil Facade Impregnation hét goedkope alternatief voor de alombekende product Remmers Funcosil SNL. Funcosil SNL is al tientallen jaren een veelgebruikt product uit het Remmers assortiment. Zowel professionals als particulieren gebruiken dit waterafstotende impregneermiddel op gevels naar tevredenheid. Helaas heeft Funcosil SNL een behoorlijk prijsstijging gehad. Deze prijsstijging komt voort uit de onrustige werelmarkt op het gebied van grondstoffen. Ook de grondstoffen van de Funcosil SNL zijn enorm gestegen waardoor de prijs enkele keren over de kop zijn gegaan. Door deze prijsstijging is het product niet goed in de markt te zetten en is er gezocht naar een alternatief. Het alternatief is gevonden in het product Funcosil Facade Impregnation. Door een aanpassing in de receptuur is het gelukt om een gelijkwaardig product te produceren waarbij de productieprijs laag gehouden kon worden. Funcosil Facade Impregnation is absoluut in kwailteit vergelijkbaar met Funcosil SNL, waardoor u geen consessie hoeft te doen in duurzaamheid en kwaliteit.

Remmers Funcosil Facade Impregnation is geschikt voor het waterwerend, ook wel hydrofoberend, maken van gevels. Het impregneren van minerale, poreuze bouwmaterialen zoals gevelstenen heeft als voordeel dat de muur waterafstotend maar nog wel dampdoorlaten is. Ook is een met Remmers Funcosil Facade Impregnation muur UV en Alkalibestendig. Doordat een gevel geïmprengeerd wordt kan de steen en voeg geen vocht meer opnemen waardoor energieverlies vermindert wordt. Remmers Funcosil Facade Impregnation is geschikt voor baksteenmetselwerk, kalkzandsteen, minerale stuclagen en gasbeton. Het voordeel van Remmers Funcosil Facade Impregnation is dat het achteraf impregneren van minerale verven ook tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer een gevel in het verleden reeds eerder geïmpregneerd is, ook dan is Remmers Funcosil Facade Impregnation geschikt voor herbehandeling.

Facade Impregnation van Remmers is een kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan.

De verwerking van Remmers Funcosil Facade Impregnation is eenvoudig. Het beste resultaat wordt verkregen door de Facade Impregnation vloeiend op de minerale ondergrond aan te brengen. Dit aanbrengen kan met een lage drukspuit, wellicht wel bekend. De bekenste merken zijn Gloria en Gardenespuiten, ook veel gebruikt voor onkruidbestrijding. De spuitmond, ook wel nozzle genoemd, verwijderen van de drukspuit. Hierdoor wordt het impregneermiddel niet verneveld maar vloeit het op de gevel. De gevel wordt vol en zat geïmpregneerd, hiermee wordt bedoelt dat de minerale ondergrond volledig en door en door bewerkt gaat worden. Oppervlakken die niet met een lage drukspuit behandeld kunnen worden, kunnen met een goed doordrenkte (blok)kwast bewerkt worden.Voor het beste resultaat kan de behandeling herhaalt worden. 

Tijdens het impregneren, ramen en deuren gesloten houden. Na de impregneerwerkzaamheden de ruimte goed ventileren. De beste temperatuur om de Remmers Funcosil Facade Impregnation aan te brengen is, zoals beschreven in het technisch merkblad; Materiaal-, omgevings- en ondergrondtemperatuur: min. +10 °C tot max. +25 °C. Aangrenzende delen, zoals bitumen of polstyrol goed afdekken. Ook kan het materiaal door de wind vernevelen waardoor verderop gelegen structuren ook afgedekt dienen te worden. Vers geïmpregneerde oppervlakken tegen regen, wind, zoninstraling en condensvorming beschermen.

Funcosil Facade Impregnation alternatief voor Funcosil SNL

  • Voor poreuze, minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen, minerale stuclagen, gasbeton en schuimbeton
  • Ook geschikt voor reeds gehydrofobeerde ondergronden
Eigenschappen
  • Extreem waterwerend
  • Dampdoorlatend
  • Zeer goed indringvermogen
  • Reukarm
  • UV-, licht- en weerbestendig
  • Extreem duurzaam
Verbuik
Metselwerk, fijn poreus:
min. 1,0 l/m².
Metselwerk,
grof poreus: min. 1,2 l/m².
KS baksteen, glad:
min. 0,6 l/m²
KS-steen, ruw, gegaufreerd:
min. 0,9 l/m².
Gips: min.
0,6 l/m²
Cellenbeton:
min. 1,2 l/m²
Vezelcement:
min. 0,4 l/m²
Betonsteen:
min. 1,5 l/m².
Natuursteen fijn poreus:
min. 0,8 l/m²
Natuursteen grof poreus:
min. 1,8 l/m².
 
Het verbruik van het impregneermiddel op een voldoende groot (1 - 2 m²) proefvlak bepalen.

Gebruiksaanwijzing en aanvullende informatie is te vinden in de bijlages op de technische merkbladen  

Voor gebruik altijd technisch merkblad raadplegen en een proef opzetten.

Technisch merkblad

Veiligheidsinformatieblad

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »