N Impregneer

Finivlam N is een brandvertragend impregneermiddel toepasbaar op natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en jute voor binnentoepassing. Productgarantie van 1 jaar op de werking. TNO getest en inclusief certificaat
Artikelnummer:
20130121
€47,95
Incl. btw

TNO getest en met invulcertificaat voor brandweer en verzekering

Toepassing

Wij adviseren u Finivlam N wanneer uw stof bestaat uit natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en jute.

Finivlam N kan toegepast worden op natuurlijke stoffen van bijvoorbeeld;

 • Gordijnen
 • Vitrage
 • Kleding
 • Kostuums
 • Vloerbedekking
 • Kleden

Textiel stoffen

De stof dient absorberend te zijn, u kunt dit eenvoudig zelf controleren door er wat water
op te druppelen. Trekt het water in uw stof dan is ons product geschikt voor het impregneren van de stof. Loopt het water er direct weer af dan zal hetzelfde gebeuren met ons product en ontstaat er dus geen of onvoldoende bescherming, ook is er een mogelijkheid dat er residu vorming optreedt in de vorm van een lichte waas en/of opgedroogde druppels.

Onder natuurlijke stoffen vallen;

 • Katoen CO
 • Linnen LI
 • Zijde SE
 • Mohair WM
 • Wol WO
 • Alpaca WP

Finivlam N beschermt uw interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Tijdens de drogingsperiode hecht het product zich aan het oppervlak en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag. Finivlam N heeft een garantietermijn van 1 jaar.

Garantie

Finivlam N heeft een werking van 1 jaar en is alleen voor binnen toepassing. De garantie vervalt indien de door u brandvertragend behandelde oppervlakten worden gereinigd, gewassen of met andere producten worden behandeld. Na reiniging dient het oppervlak opnieuw brandvertragend geïmpregneerd te worden. TNO getest. Met invulcertificaat voor brandweer en verzekering

Verbruik (indicatie)

Gemiddeld kunt u met 1 liter vloeistof +/- 10 m2 brandvertragend behandelen.

Gebruiksaanwijzing

Ramen, wanden en vloeren dienen tot een afstand van 3 meter vooraf met een waterdichte folie afgedekt te worden. De te behandelen gordijnen en/of vitrages dienen vrij en zo glad mogelijk te hangen in verband met gelijkmatige droging (eventueel wat plooihaken verwijderen). Schudden voor gebruik!! Het te behandelen object benevelen met brandvertragende vloeistof. Hierna laten drogen. U kunt hiervoor een plantenspuit of lage drukspuit gebruiken. Let u er op dat het product goed verdeeld wordt. Spuit direct na gebruik goed doorspoelen met warm water.

Test

De werking van de brandvertragende vloeistof kunt u zelf controleren na de droogtijd van+/- 6 uur. U kunt dan 2 cm. onder een stukje behandelde stof een vlammetje houden. De stof moet minimaal 15 seconden geen vlam vatten. Indien de werking onvoldoende is moet de behandeling herhaald worden.

Controleer altijd de werking. Zo nodig de behandeling herhalen. Doorgelekte vloeistof kunt u verwijderen met warm water (60 graden) waaraan toegevoegd 2 % ammonia. Afhankelijk van de vezelkwaliteit kan enige krimp voorkomen.

4/5

Spapen Geplaatst op 3 Mei 2014 at 10:43

Wat kan ik zeggen, met certificaat geleverd, dus ik mag er wel vanuit gaan dat het werkt.

4/5

Angelo Bianchi Geplaatst op 21 Maart 2014 at 09:44

Geattendeerd dat brandvertragend impregneren moet. Daarom deze impregneer gekocht via impregneermiddelenspecialist. Ik hoop niet dat ik mee maak dat het goed werkt want dat betekent dat het foute boel is in onze pizzeria. Maar het is simpel zelf aan te brengen. Snel geleverd met certificaat. Dus ja tot zo ver ben ik een tevreden klant. Pico bello!

4 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »