H Impregneer

Finivlam H is een brandvertragend impregneermiddel toepasbaar op onbehandeld hout, riet, karton, kunst bloemen en natuurlijke en synthetische decoratiestoffen voor binnen. Productgarantie van 1 jaar. TNO getest en inclusief certificaat
Artikelnummer:
20130127
€47,95
Incl. btw

TNO getest en met invulcertificaat voor brandweer en verzekering

Toepassing

Wij adviseren u Finivlam H voor onbewerkt hout, riet, papier, karton, kunststof bloemen en natuurlijke en synthetische decoratiestoffen.

Finivlam H kan toegepast worden op producten die bestaan uit bijvoorbeeld;

  • Onbehandeld hout
  • Riet
  • Karton
  • Papier
  • Kunststof planten
  • Natuurlijke decoratiestoffen
  • Synthetische decoratiestoffen

Impregneren product

Het te impregneren oppervlak dient absorberend te zijn, u kunt dit eenvoudig zelf controleren door er wat water op te druppelen. Trekt het water in het oppervlak dan is ons product geschikt voor het impregneren van het oppervlak. Loopt het water er direct weer af dan zal hetzelfde gebeuren met ons product en ontstaat er dus geen of onvoldoende bescherming, ook is er een mogelijkheid dat er residu vorming optreedt in de vorm van een lichte waas en/of opgedroogde druppels.

Finivlam H beschermt uw interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Tijdens de drogingsperiode hecht het product zich aan het oppervlak en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag. Finivlam H heeft een garantietermijn van 1 jaar.

Garantie

Finivlam H heeft een werking van 1 jaar en is alleen voor binnen toepassing. De garantie vervalt indien de door u brandvertragend behandelde oppervlakten worden gereinigd, gewassen of met andere producten worden behandeld. Na reiniging dient het oppervlak opnieuw brandvertragend geïmpregneerd te worden. TNO getest. Met invulcertificaat voor brandweer en verzekering

Verbruik (indicatie)

Let op! Hout en riet dienen 3x behandeld te worden.
Gemiddeld kunt u dan met 1 liter vloeistof +/- 3,5 m2 hout/riet brandvertragend behandelen.

Overige producten; Gemiddeld kunt u met 1 liter vloeistof +/- 10 m2 brandvertragend behandelen.

Gebruiksaanwijzing

Ramen, wanden en vloeren dienen tot een afstand van 3 meter vooraf met een waterdichte folie afgedekt te worden. De te behandelen oppervlaktes dienen vrij en zo glad mogelijk te hangen of staan in verband met gelijkmatige droging. Schudden voor gebruik!! Het te behandelen object benevelen met brandvertragende vloeistof. Hierna laten drogen. U kunt hiervoor een plantenspuit of lage drukspuit gebruiken. Let u er op dat het product goed verdeeld wordt. Hierna laten drogen. Spuit direct na gebruik goed doorspoelen met warm water. Hout en riet dienen 3x op bovenstaande manier behandeld te worden.

Test

De werking van de brandvertragende vloeistof kunt u zelf controleren na de droogtijd. U kunt dan 2 cm. onder het behandelde object een vlammetje houden. De object mag minimaal 15 seconden geen vlam vatten. Indien de werking onvoldoende is moet de behandeling herhaald worden.

Controleer altijd de werking. Zo nodig de behandeling herhalen. Doorgelekte vloeistof kunt u verwijderen met warm water (60 graden) waaraan toegevoegd 2 % ammonia. Afhankelijk van de vezelkwaliteit kan enige krimp voorkomen.

5/5

Sientje Groeneveld Geplaatst op 3 September 2014 at 11:19

Prima.

5/5

Jos Haarman Geplaatst op 10 April 2014 at 18:36

Geweldig goed product, certificaat zat er keurig bij

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »