Christmas Special

Finivlam Christmas Special is een brandvertragend impregneermiddel voor (kunst)kerstbomen, kersttakken en decoratie van een natuurlijke of synthetische soort. Productgarantie van 1 jaar op de werking. TNO getest en inclusief certificaat
Artikelnummer:
20130139
€47,95
Incl. btw

TNO getest en met invulcertificaat voor brandweer en verzekering

Toepassing

Wij adviseren u Finivlam Christmas Special wanneer kerstbomen, kersttakken en decoratie van een natuurlijke of synsthetische soort zijn.

Finivlam Christmas Special kan toegepast worden op alle soorten (kunst) kerstbomen, kersttakken en decoratie.

Finivlam Christmas Special beschermt uw interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Een met Finivlam Christmas Special behandelde kerstboom, kersttak of kerstdecoratie kan moeizaam vlam vatten en zal dus voorkomen dat het vuur om zich heen kan grijpen.

Met Finivlam Christmas Special behandelde kersttakken zijn succesvol getest bij het TNO centrum voor brandveiligheid volgends de NEN 1722, NEN-EN 1101 en NEN-EN 1102 normen. (TNO projectnummer 006.25100/01.19.19)

Garantie

Finivlam Christmas Special garandeerd de werking van het product voor een periode van één jaar. U ontvangt een rekening die tevens bewijs is voor de verzekering en brandweer dat u het product ontvangen hebt, uiteraard moet het product op de juiste wijze zijn toegebracht en gecontroleerd. Tevens ontvangt u een invulcertificaat voor de brandweer en verzekering.

Verbruik (indicatie)

Het verbruik van Finivlam Christmas Special is sterk afhankelijk van de grote en dikte van de te behandelen boom. De een is voller de ander is maar magertjes. Over het algemeen kan gesteld worden dat het verbruik zal liggen op ongeveer 1 liter product per kerstboom tot maximaal 2 meter hoogte.

Gebruiksaanwijzing:

Schudden voor gebruik!! Het te behandelen object onder dompelen in de FINIVLAM Christmas Special vloeistof. Hierna uitlaten lekken en laten drogen. Indien dompelen in een kopje, als dat niet mogelijk is (denk bijvoorbeeld aan een kerstboom) het product vernevelen met een plantenspuit of lage drukspuit. Let u er op dat het product goed verdeeld wordt, ook onder en tussen de takken. Spuit direct na gebruik goed doorspoelen met warm water.

Test

De werking van FINIVLAM® Christmas Special kunt u zelf controleren. U kunt dat op een behandeld takje testen door+/- 2 cm. onder het takje een vlammetje te houden. Het takje moet minimaal 15 seconden geen vlam vatten. Indien de werking onvoldoende is moet de behandeling herhaald worden. Let op! Kerstbomen en kersttakken bevatten hars, een kleverig vocht van naaldbomen. Hars is uiterst brandbaar en is niet brandvertragend te behandelen. Door uitdroging en het uitvallen van naalden kan de beschermlaag beschadigen. Controleer de werking en zo nodig de behandeling herhalen.

Houdbaarheid

FINIVLAM® Christmas Special is houdbaar als de verpakking gesloten blijft. Als u een geopende can heeft, die u wilt bewaren, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Voorbeeld: als u een geopend blik verf weg zet, en na een jaar weer pakt, zit er een dik vel op. U kunt de vloeistof overgieten in bijvoorbeeld een kleinere can zodat er zo min mogelijk lucht bij komt.

4/5

Chantal van Eeten Geplaatst op 18 Maart 2014 at 09:31

Goed en heel makkelijk in een spuitflacon inclusief certificaat. Ik wist het niet maar dit is gewoon verplicht volgends de brandweer in openbare ruimtes. Dus vandaar gebruikt in ons buurthuis. Kleine moeite eigenlijk ook.

4 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »